Davutoğlu'ndan büyükelçilere ‘cemaat’ talimatı iddiası

Davutoğlu'ndan büyükelçilere ‘cemaat’ talimatı iddiası

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Türkçe Olimpiyatlarına katılmamaları yönünde büyükelçileri uyardığı iddia edildi.

Başbakan Erdoğan’dan “Cemaati kötüleyin” mesajı aldığı iddia edilen büyükelçilere, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun da devam eden 12. Türkçe Olimpiyatları elemelerine katılmama talimatı verdiği iddia edildi.

Kendi ülkelerindeki elemelere daha önceden katılan büyükelçiler, “Merkezden bize bu yönde mesaj verildi.” diyerek talimatı doğruladı.

Zaman gazetesinin haberine göre, 12. Türkçe Olimpiyatları için ülke elemeleri devam ederken Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ’nun yurtdışındaki Türk büyükelçilere “Türkçe Olimpiyatları’na katılmayın” talimatı verdiği ortaya çıktı.

Büyükelçiler Konferansı’nda Başbakan Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu’ndan “Cemaati kötüleyin” mesajı alan büyükelçiler ve diplomatlardan bazıları, önceki yıllarda iştirak ettikleri Türkçe Olimpiyatları’na katılım konusunda tereddütte kalmıştı. Yazılı bir genelgeden çekinen Davutoğlu, çözümü sözlü mesaj vermekte buldu. Büyükelçilere bakanlık kanallarıyla Bakan Davutoğlu’nun “Sefirlerimizin Türkçe Olimpiyatları’na katılmaları uygun olmaz.” görüşünün iletildiği iddia edildi. Zaman’a konuşan adının açıklanmasını istemeyen iki büyükelçi, “Merkezden bize bu yönde mesaj verildi.” diyerek bunu teyit etti. Dışişleri yetkilileri bu gelişmeyi yalanlamadı. 

 

rotahaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.