Davutoğlu'na suikast alarmı!

Davutoğlu'na suikast alarmı!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz ay Yunanistan'ın başkenti Atina'ya yaptığı ziyaret sırasında DHKP-C'nin suikast düzenleyebileceği istihbaratı üzerine Yunan yönetiminin alarma geçtiği ortaya çıktı.

DHKP-C'nin geçen ay Atina'yı ziyareti sırasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na suikast hazırlığının bir son dakika operasyonuyla engellendiği iddiası Ankara'yı hareketlendirdi.
 
Yunanistan'da yayınlanan Parapolitika Gazetesi'nin 3 Ocak tarihli sayısına göre, Davutoğlu gelmeden 4 gün önce başlayan güvenlik operasyonu, bakan ülkeden ayrılana kadar sürdü. 
 
Yunan Başbakanı Antonis Samaras, Türk heyeti 13 Aralık'ta Atina'dan ayrılana dek olağanüstü hal ilan etti, tüm randevularını iptal ederek makamında adım adım Davutoğlu'nun şehirdeki rotasını takip etti.
 
Ankara, iddialar konusunda Yunan makamlarından acil bilgi talep etti.
 
İSTİHBARAT BİR CEZAEVİNDEN 
 
Parapolitika'ya göre Davutoğlu'na suikast istihbaratı üzerine yapılan İngilizcesi 'Black mission' olan bir tür 'Kara misyon'du. Bu ifade Yunan istihbaratında ileri derecede gizlilik gerektiren ve kısıtlı sayıda yetkilinin bilgisi dahilinde gerçekleştirilen operasyonlar için kullanılıyor.
 
Operasyon, 8 Aralık'ta Yunan Başbakanlığı'na iletilen bir istihbaratla başladı. 2013 ağustosunda Sakız Adası açıklarında yakalananlardan birinin verdiği istihbarata göre DHKP-C Davutoğlu'na suikast hazırlığı içindeydi. 'Kara görev' için seçilen üç özel yetkili ajan Atina'da şüphelilerin peşine düştü.
 
ATİNA'DA İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Üç gün süren çalışmalar sonrasında Yunan makamları istihbaratı teyit ettirdi, ancak şüphelilere bir türlü ulaşılamıyordu. Sonuçta, Türk heyeti taşıyan Ata uçağı Atina'ya inmeden yaklaşık 42 saat önce 26 yaşındaki Türk vatandaşı A.B. yakalandı.
A.B.'den çıkan SIM kartlarından yapılan telefon görüşmeleri mercek altına alındı. Suikast planladığı şüphe edilen 2 kişi 24 saat içinde gözaltına alındı. Tutuklanmadılar ama, Türk heyeti gidene kadar kaldıkları küçük apartman dairesinde tutuldular.
Daha sonra da ismi açıklanmayan bir ülkeye gönderildiler. Atina'da yoğun güvenlik önlemleri alınırken Türk heyetinin tüm bu olan bitenlerden haberi olmadı.


rotahaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.