Dışişleri Bakanı Rusya'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Rusya'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 1 Temmuz’da Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü’nün toplantısına katılacağı açıklandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya'ya gideceği açıklandı. Çavuşoğlu'nun 1 Temmuz'da Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü'nün toplantısına katılacağı duyuruldu.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasiliy Nebenzy, 1 Temmuz'da Soçi'de yapılacak Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısına Türkiye ve Ukrayna'yı davet ettiklerini ve bu iki ülkenin toplantıya katılmasını beklediklerini açıklamıştı. Mart ayında Rusya'nın Rostov kentinde düzenlenen toplantıya Türkiye katılmış ama Ukrayna katılmamıştı.

Nebenzya, Sputnik'e verdiği demeçte "Türkiye ve Ukrayna da dahil tüm ülkelerin bakanlarını davet ettik. Tüm üyelerin katılımını bekliyoruz. Ancak bu iki ülkeden hâlâ yanıt alamadık. Toplantıya kimin gelip, kimin gelmeyeceği bu hafta ya da gelecek hafta neyleşecek"dedi.

ERDOĞAN MEKTUP YAZMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran'da kutlanan 'Rusya Milli Günü' nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir mektup yazmış, mektupta, "Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin yakın gelecekte hak ettiği düzeye gelmesini diliyorum" ifadesini kullanarak iki ülke arasında gerçekleşen uçak krizinin ardından Rusya'ya yönelik bir adım atmıştı.

Rus yetkililer ise, bu adımın ardından da ilişkilerin düzelmesi için Türkiye'nin sınır ihlâli yapan Rus uçağı düşürdüğü için özür dilemesi gerektiğini tekrarladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.