Dışişleri Bakanlığı'ndan çok önemli Libya uyarısı

Dışişleri Bakanlığı'ndan çok önemli Libya uyarısı

Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosluğu, faaliyetlerini geçici olarak askıya aldı.

Dışişleri Bakanlığı, Bingazi ve diğer doğu vilayetlerindeki hassas durum çerçevesinde, Libya'da bulunan veya Libya'ya seyahat etmeyi öngören Türk vatandaşlarına yönelik seyahat ve güvenlik uyarısını yineledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Libya'nın Bingazi kenti ve diğer doğu vilayetlerinde son günlerdeki hassas durum nedeniyle, Bingazi Başkonsolosluğu'nun 14 Haziran itibariyle buradaki faaliyetlerini geçici olarak askıya alacağı, Başkonsolos ve personelin, çalışmalarını Trablus Büyükelçiliği bünyesinde sürdüreceği belirtildi.

Açıklamada, Türk vatandaşlarına, Bingazi ve diğer doğu vilayetlerine seyahat etmekten imtina etmeleri, halihazırda bu bölgelerde bulunan vatandaşların da mücbir sebepleri bulunmadığı takdirde, Beyda şehrindeki Labrak Havaalanı'ndan İstanbul, Tunus ve Trablus'a devam eden uçuşlardan yararlanarak, bölgeden ayrılmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Libya'nın doğusundan çıkış için karayolunun kullanılmaması önerisi yapılan açıklamada, Libya'daki Türk vatandaşlarının, olası acil durumlarda Dışişleri Bakanlığı'nın 24 saat temelinde hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi (00 90 312-292 29 29) ve Trablus Büyükelçiliği ile (00 218-21 340 11 40/41/ 43/44) irtibata geçmelerinin mümkün olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, ayrıca Libya'da Trablus Büyükelçiliği ile Misurata Başkonsolosluğu'nun faaliyetlerini sürdürdüğü vurgulandı.

Bakanlık, daha önce de Türk vatandaşları için zorunlu kalmadıkça bu ülkeye seyahat etmekten kaçınmaları uyarısında bulunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.