Dışişlerinden 'İzzet Şahin' girişimi

Dışişlerinden 'İzzet Şahin' girişimi

İHH Gönüllüsü Şahin'in İsrail emniyet makamları tarafından tutuklanması üzerine Türkiye, hem Ankara hem de İsrail'de diplomatik girişimlerde bulundu.

Kudüs'te bulunan Türk vatandaşı İzzet Şahin'in 27 Nisanda İsrail emniyet makamları tarafından tutuklanması üzerine Türkiye, hem Ankara hem de İsrail'de diplomatik girişimlerde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Tel Aviv Büyükelçiliğince ilgili İsrail makamları, Bakanlık tarafından da Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği nezdinde girişimlerde bulunulduğu" belirtildi.

Şahin ile ilgili adli sürecin bir an önce sonuçlandırılması için İsrail tarafı nezdindeki girişimlerin devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, "Şahin'in duruşmaları Tel Aviv Büyükelçiliğimiz yetkilileri tarafından, vatandaşımızın avukatıyla irtibat halinde yakından takip edilmektedir. Tel Aviv Büyükelçiliğimiz Muavin Konsolosu, İzzet Şahin'i, bulunduğu tutukevinde ziyaret de etmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca, "vatandaşımız İzzet Şahin'in bu süreç sonucunda bir an önce özgürlüğüne kavuşması beklenmektedir. Konu takip edilerek bu doğrultudaki çabalarımız aynı şekilde sürdürülecektir" ifadelerine yer verildi.

AA

Etiketler :