Divân-ı Hulûsî-i Dârendevî Okumaları

Divân-ı Hulûsî-i Dârendevî Okumaları

Divân Edebiyatı ve tasavvufa ilgili bir grup üniversite öğrencisi tarafından düzenlenen Divân-ı Hulûsî-i Dârendevî Okumaları geçtiğimiz Mayıs ayı itibariyle başladı

Divân Edebiyatı ve tasavvufa ilgili bir grup üniversite öğrencisi tarafından düzenlenen Divân-ı Hulûsî-i Dârendevî Okumaları geçtiğimiz Mayıs ayı itibariyle başladı. 20. yüzyılda yetişmiş mutasavvıf ve divan şairi Osman Hulûsi Efendi Dîvân’ından şerhlerin yapıldığı program her ay alanında ehil bir konuşmacının katılımıyla gerçekleşiyor.

Tasavvufa ve Divan Edebiyatına ilgi duyanların ilgiyle takip edebileceği programın ilk konuşmacısı Mustafa Tatcı idi. Etkinliklerin başlamasıyla Ekim ayında M. Fatih Çıtlak ve Kasım ayında Memduh Cumhur’un konuk olduğu Divân-ı Hulûsî-i Dârendevî Okumaları Üsküdar Bağlarbaşı Kültür ve Sanat Merkezi’nde yoğun katılım ile devam etti.

Hayati İnanç’ın konuşmacı olduğu bir program ise Mevlâna şehri Konya’da 14 Aralık günü gerçekleşti.

28 Aralık Cumartesi günü 18.30’da Bağlarbaşı Kültür ve Sanat Merkezi Seminer Salonu’nda yapılacak programın bu ayki konuşmacısı Cihan Okuyucu olacak.

Osman Hulûsi Efendi Kimdir?

Osman Hulûsi Efendi 1914-1990 yılları arasında yaşamış bir mutasavvıf ve şairdir. Peygamber Efendimiz’in 36. kuşaktan ve Somuncu Baba ismiyle bilinen Şeyh Hamid-i Veli’nin 12. kuşaktan torunudur. 20 yüzyılda Divan Edebiyatı geleneğiyle kaleme aldığı tasavvufî şiirleri Divân-ı Hulûsî-i Dârendevî adlı eserde toplanmıştır. Bunların dışında mektuplarının toplandığı Mektûbât-ı Hulûsi-i Darendevî ve Darende’deki Somuncu Baba Camii’nde 42 yıllık İmam Hatiplik görevi çerçevesinde îrad etmiş olduğu hutbeleri içeren Şeyh Hamid-i Veli Minberinden Hutbeler isimli toplam üç eseri mevcuttur. Bir gönül ve hizmet insanı olan Hulûsi Efendi’nin 1986 yılında kuruculuğunu üstlendiği, merkezi Darende’de olan Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı bugün yurt genelinde ve yurt dışında eğitim ve sosyal hizmetleriyle faaliyetlerini sürdürmektedir.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.