Diyabette Rejeneratif Tedaviler

Diyabette Rejeneratif Tedaviler

10 Şubat 2012 tarihindeki toplantıda Türk ve Alman politikacı ve bilim adamları İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde şeker hastalığının yenilikçi hücresel tedavileri üzerine ortak araştırmaların başlatılması amacıyla bir araya geleceklerdir.

10 Şubat 2012 tarihindeki toplantıda Türk ve Alman politikacı ve bilim adamları İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde şeker hastalığının yenilikçi hücresel tedavileri üzerine ortak araştırmaların başlatılması amacıyla bir araya geleceklerdir. Toplantı İstanbul Üniversitesi ile Almanya Giessen-Marburg Üniversiteleri ve Almanya’da faaliyetlerini sürdüren Türk-Alman Sağlık Vakfının işbirliği ile düzenlenmektedir.

Her iki Üniversitenin bilim adamları daha önce 1-4 Eylül 2011 tarihlerinde Giessen’da bir araya gelerek ön çalışmalara başladı. 10 Şubat 2012 tarihinde İstanbul Üniversitesi ‘nde bir araya gelecek olan heyetler, projedeki yeni gelişmeler üzerinde duracaklar. Projenin amacı pandemi, haline gelmiş şeker hastalığının tedavisinde halen kullanılmakta olan insülin iğnelerinin yerini alabilecek alternatif hücresel tedavileri geliştirmek ve bununla birlikte şeker hastalığının genetik alt yapısını anlamaktır. Projenin uzun vadedeki hedefi , şeker hastalarının daha kaliteli bir yaşam sürebilmesini sağlamak ve hastalığı yenmek için koruyucu hekimlik stratejilerinin geliştirilmesine yardımcı olmaktır.

10 Şubat 2012 tarihindeki toplantıda Türk ve Alman politikacı ve bilim adamları şeker hastalığının yenilikçi hücresel tedavileri üzerine ortak araştırmaların başlatılması amacıyla bir araya geleceklerdir. Her iki ülke temsilcilerinden Nordrhein Westfalen Federal Bakanı-CDU Armin Laschet, Berlin Humboldt Üniversitesi , Eyalet Sekreteri  Prof.Joachim Felix Leonhard , Malatya Milletvekili ,TBMM Sanayi,Ticaret,Enerji,Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, Edirne Milletvekili Sağlık Komisyonu Başkanı  Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Türk- Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin,toplantıda hazır bulunacaklardır. Bilimsel heyet ise İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çiğdem Kayacan, İstanbul Üniversitesi Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Uğur Özbek, Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı, İÜ DİYAM Müdürü Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, İstanbul Üniversitesi  DETAE immünoloji A.D.  Doç.Dr. Ali Osman Gürol, İstanbul Üniversitesi  DETAE Genetik A.D. Dr. Mehveş Poda , İstanbul Üniversitesi  DETAE Genetik A.D. Feyza N. Tuncer , Giessen Justus- Liebig Üniversitesi’nden Prof. Dr. Thomas Linn, Dr. Manju Padmesekar –Chandrasekar  , Dr. Felix Engel ‘den oluşacaktır.

 

 

 

Toplantı Programı ekte olduğu gibidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Diyabette Rejenerative Tedaviler”, Alman-Türk İşbirliği

 

10 Şubat 2012, İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası, Doktora Salonu

 

Program:

 

09:00-10:00 Açılış

 

Dr. Yaşar Bilgin

(Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı, Giessen-Marburg Üniversitesi, İç Hastalıkları Klinik Şefi-Giessen)

 

Prof. Joachim Felix Leonhard 

(Eyalet Sekreteri,Humboldt Üniversitesi, Berlin)

 

Armin Laschet  

(Nordrhein Westfalen Federal Bakanı-CDU)

 

Prof. Dr. Yunus Söylet

(Rektör, İstanbul Üniversitesi)

 

10:00-11:00 Giessen-Marburg Grup Sunumları

Prof. Dr. Thomas Linn

(Justus-Liebig Üniversitesi, Metabolizma Patofizyolojisi ve Beslenme Bölümü)

 

Dr. Manju Padmesekar-Chandrasekar

(Justus-Liebig Üniversitesi)

 

Dr. Felix Engel

(Justus-Liebig Üniversitesi)

 

11:00-11:30 Kahve Arası

11:30-12:00 DETAE ve DİYAM Grup Sunumları

            Prof. Dr. Uğur Özbek

(İstanbul Üniversitesi, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Müdürü, Genetik A.D.)

 

Doç. Dr. Ali Osman Gürol

(İstanbul Üniversitesi, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü-DIYAM )

 

12:00-14:00 Öğle Yemeği

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.