Diyanet İşleri Başkanı utançtan kızardı!

Diyanet İşleri Başkanı utançtan kızardı!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez bir kadının attığı mesajdan sonra yüzünün kızardığını söyledi.

 

İki kadının camide yer bulamayınca Görmez'e attıkları mesaj onu çok utandırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, camilerle ilgili iki kadının kendisine gönderdiği iki mesajın kendisini çok utandırdığını ve bunun üzerine harekete geçtiğini anlattı.

Görmez, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış töreninde yaptığı konuşmada, söz konusu haftanın Diyanet İşleri Başkanlığınca 1986'dan beri ekim ayının ilk haftasında kutlandığını hatırlattı.

MESAJI ALDIĞIMDA YÜZÜM KIZARDI

Bu senenin "Cami, Kadın ve Aile" olan konusunu kendisinin belirlemediğini anlatan Görmez, şunları söyledi:

"Bu senenin konusunu hanımefendiler belirledi. Nasıl belirledi. Bu ağır sorumluluğu üstlendiğim günden itibaren bana asgari iki tane mesaj gelir bu konuda. Bu mesajları hanımefendiler gönderir bana. Her iki mesajda ne zaman alsam yüzüm kırarır. Hem bir mümin olarak hem Resul-i Ekrem'in ümmetinin bir ferdi olarak hem de camilerin yönetimini üstlenen büyük bir müessesenin hasbelkader başkanı olarak yüzüm kızarır.

'BİR SECCADELİK YER BULAMADIM'

Bir mesaj şöyledir: 'Hocam falan şehirde, falan caminin önüne gittim, eşimle çocuklarımla gittim ama camide bir kadının namaz kılabileceği bir seccadelik yer bulamadım.' Bu mesaj hep üzmüştür, kalbime çok ağır gelmiştir ve yüzüm kızarmıştır bu mesajdan dolayı. Bu mesajlar gelmeye devam ediyor.

BİZE LAYIK GÖRDÜĞÜNÜZ YER BURASI MI?

İkinci mesajda ise artık teknolojik imkanlar çok gelişti, namaz kıldığı mekanın fotoğrafını çeker bir hanımefendi. Bulur adresi ve o fotoğrafı bana gönderir. 'Hocam, Allah'ın kadın kullarına 90 bin caminin olduğu bir ülkede layık gördüğünüz yer burası mı' diye fotoğrafını çekerek gönderdikleri olur."

BU MESAJLAR BİZİ HAREKETE GEÇİRDİ

Gelen bu mesajların kendilerini harekete geçirdiğini bildiren Görmez, "Bütün camilerimizi kadınlarımızın, kızlarımızın, kız kardeşlerimizin, annelerimizin, teyzelerimizin, halalarımızın tıpkı Resul-i Ekrem'in hayatında olduğu gibi, tıpkı Mekke'den sonra en mukaddes mabedimiz olan Mescid-i Nebevi de olduğu gibi, tıpkı Mescid-i Haram'da olduğu gibi kadınlarımızın da rahat katılabileceği, en güzel mekanda namaz kılabileceği, ilahi huzuru Allah'ın erkek kullarıyla paylaşabileceği mekanlara dönüştürmek için yoğun bir çabamız var" diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.