Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş göreve başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş göreve başladı

Yeni Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş resmen göreve başladı. Diyanet'teki devir-teslim töreninde konuşan Erbaş "Cehalet ancak ilimle yok edilir.

Diyanet'te yeni dönem başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş, resmen göreve başladı. Erbaş'ın göreve başlaması nedeniyle Diyanet'te devir-teslim töreni düzenlendi. Töreninde konuşan Erbaş, sözlerine "Her karış toprağı şüheda kanı ile sulanmış vatanımızın dört bir köşesinden, mihrapta kıyama duran imam hatiplerimize, dinimizin manevi huzurunu insanımıza taşıyan müftülerimize, kuran kursu öğrencilerimizden eğitim görevlilerimize, dünyanın dört bir yanındaki maneviyat elçilerine velhasıl bu şerefli görevin ağır sorumluluğunu birlikte taşıyacağımız teşkilatımıza selam ve sevgilerimi sunuyor, hayır dualarını bekliyorum" diyerek başladı.

 "Cehalet ancak ilimle yok edilir" diyen Prof. Dr. Ali Erbaş'ın konuşmasının satır başları şöyle: Başkanlığımız yapıcı, kolaylaştırıcı, açık, net ve sarih bir üslup esaslı bir hizmet tarzıyla düşünce ve beyin işgalcilerine karşı tüm vatanadşlarımızın din güvenliğini sağlamaya devam edecek. Başkanlığımız işgalci ve sömürgeci küresel güçlerin dünyamızı göç ve ızdırap yurduna çevirerek kaosa sürüklediği başta arakan olmak üzere dünyadaki bütün mazlum halklara devletimizle birlikte nusret elini uzatmaya devam edecektir.

FETÖ İLE MÜCADELE VURGUSU

Başkanlığımız İHL'ler ve İlahiyat Fakülteleri ile işbirliğini daha da geliştirecek. FETÖ'nün genç beyinleri sömürerek, gizemli ve bulanık din anlayışı ile oluşturduğu hasarı onarmak için şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak için umut olan dua alan örnek teşkilatımızın dağınık zihinleri toplamaya, ümmetin dirilişini sağlamak için her zamankinden daha çok çalışmamız gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.