Bayraktutar: İmamların Eline Sigara Yakışmıyor

Bayraktutar: İmamların Eline Sigara Yakışmıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, ‘bu yıl hac ve umre organizasyonlarında sigara kullanmayan din görevlilerini tercih edecekleri ve din görevliliği sınavlarında, sigara kullananların tercih edilmeyeceği” yönündeki açıklamalarına Diyanet-Sen’den destek geldi


Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, ‘bu yıl hac ve umre organizasyonlarında sigara kullanmayan din görevlilerini tercih edecekleri ve daha sonraki yıllarda sigara kullananların sınava dahi giremeyecekleri ve din görevliliği sınavlarında, sigara kullananların tercih edilmeyeceği” yönündeki açıklamalarına Diyanet-Sen’den destek geldi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar; din görevlilerinin eline sigaranın yakışmadığını, din görevlilerinin sigara bağımlılığını ortadan kaldırmak için yapılacak çalışmalara destek olacaklarını söyledi. Diyanet çalışanlarının yetkili sendikası olan ve 85 Bin üyesi bulunan Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar, “Din görevlileri arasında, sigara kullanma oranı ne yazık ki yüzde 40 seviyelerinde. Daha sağlıklı, daha temiz, daha zinde bir aile olmak için sigara içen kardeşlerimize gereken yardım ve desteklerle bu oranı alt seviyeye düşürmeye çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Din görevlilerinin topluma örnek olması gerektiğine, vatandaşların din görevlilerinin şahsında dini gördüklerine dikkat çeken Bayraktutar, “Din görevlileri için sigara yakışıksız bir argüman. Bu illet ne kardeşlerimizin ellerine yakışıyor ne de görev alanımızda dile getirdiğimiz beden sıhhatine. Sağlığa en zararlı bağımlılıklardan bir tanesi olan bu kötü alışkanlığı terk etmeleri hususunda gerekli desteği, motivasyonu ve başarı hediyelerini kendilerine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Sendika şubeleri aracılığıyla sigarayı bırakmak isteyen din görevlilerini ödüllendireceklerini belirten Bayraktutar, “Sigarayı bırakmak isteyen ve şubemize gelen din görevlilerimizi sigarayı bıraktıklarında ödüllendireceğiz. Şube başkanlarımızın illerimizde takip edeceği bu süreçle ilgili olarak ‘Bir din görevlisine sigara en kötü düşmandır’ sloganıyla din görevlilerinin yanında olacağız.” Dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamayı desteklediklerini dile getiren Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar; “Biz büyük bir aileyiz, bu ailenin içinde bulunmak ne denli önemli ise aile bireylerinin sağlığı da bir o kadar önemlidir. Sigara kullanarak kendisine ve aynı zamanda çevreye zarar veren din görevlilerimizin bu davranışı topluma yanlış örnek olmaktaydı. Bundan sonra ki süreçte örneğimizi sağlıklı ve sıhhatli din görevlisi ve sağlıklı ve sıhhatli toplum olarak geliştirme amacındayız.” Dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.