Diyanet'ten düğün yapacak ailelere kritik uyarı!

Diyanet'ten düğün yapacak ailelere kritik uyarı!

Diyanet, düğün hazırlığı yapan yeni evlenecek çiftlere israf, harcamalar ve faiz konusunda çok önemli uyarılarda bulundu.

Diyanet, günümüzde büyük harcamalarla yapılan düğünler konusunda yeni evlenecek çiftleri uyardı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, düğünlerde israftan kaçınılması gerektiğini belirttiği açıklamada, ailelerin "bizim kızımızın neyi eksik" düşüncesinde olmalarının zararlı olduğunu ve bunun israfa sebep olduğunu söyledi.

Evlenmek için kredi çekmeye zorlanan gençlerin daha evliliğin başında sıkıntıya sokulduğu, İslam dininin aileleri sıkıntıya sokacak harcamayı yasakladığını hatırlattı.

Diyanet, "Gereğinden fazla yapılan harcamalar, mutluluğu zedeler. Evlilik sürecinde 'Benim kızımın neyi eksik' diyen ebeveynler çocuklarına kötülük eder.Kredi çektirerek damatları faize mecbur etmek kurulan yuva için iyi bir başlangıç olmaz" dedi.

İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çok önemli açıklamaları:

"İSRAFTAN KAÇININ"

Dinimiz İslam, hayatın her alanında olduğu gibi, yeni kurulacak aile yuvası için de gereksiz harcama yapılmasını, israfı yasaklamıştır. Gereğinden fazla yapılan harcamalar daha başlangıçta aileyi maddi açıdan sıkıntıya sokar. Sevgili Peygamberimiz de, evliliklerin bir şenlik havasında ve sevinçle yapılmasını, nikah ve sonrasındaki düğün esnasında israf ve gösterişten kaçınılmasını tavsiye etmiştir.

"FAİZE MECBUR KALMAYIN"

Günümüzde, "düğün yapmak için kredi çekebilir miyim?" sorusuyla sıkça karşılaşıyoruz. Damadı faize mecbur etmek, yeni bir yuva için iyi bir başlangıç olamaz. Bilinmelidir ki, mutluluk israfta değil, sadeliktedir.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.