Diyanet'ten ezber bozan dua ve merasim açıklaması

Diyanet'ten ezber bozan dua ve merasim açıklaması

Diyanet ölünün ardından yapılan 7, 40 ve 52 merasiminin gereksiz olduğunu açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, ölenlerin ardından yakınlarının sıkça uyguladığı 7, 40 ve 52 duasının ve özel merasim yapmanın, dini bir dayanağı olmadığını açıkladı.

EZBER BOZAN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Yüksek Kurulu hurafeler bölümüne gelen, "Vefat edenler için 7, 40 ve 52'nci gün duası var mıdır, dini dayanağı nedir?'' sorusuna verilen yanıtta, ölenin ardından böylesi özel günler düzenlemenin ve dini merasim yapmanın hiç bir dini dayanağı olmadığına dikkat çekildi.

"HİÇBİR DİNİ DAYANAĞI YOKTUR"

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde de yeralan açıklamada, bu soruya şu karşılık verildi: ''Bir kimsenin ölümünün 7, 40 ve 52'nci günü şeklinde zamanlar tayin edip bu zamanlardan özel merasim yapma şeklindeki uygulamaların hiçbir dini dayanağı yoktur. Ölen bir Müslümanın usulüne göre yıkanıp kefenlenmesi ve cenaze namazının kılınarak defnedilmesi farzdır. Bunun dışında yapılması zorunlu olan bir şey yoktur. Ancak, sevabı ölen kimsenin ruhuna bağışlanmak üzere hayır yapılabileceği gibi, çeşitli vesilelerle dua da edilebilir. Hz. Âişe'den (r.a.) rivayet edildiğine göre, Hz. Peygamber (s.a.s.)'e bir adam: 'Annem ansızın öldü. Öyle sanıyorum ki şayet konuşabilseydi, sadaka verilmesini vasiyet ederdi. Şimdi ben, onun adına sadaka versem, sevabı ona ulaşır mı?' diye sordu. Peygamberimiz de (s.a.s.): 'Evet, ulaşır. Onun namına sadaka ver.' buyurdu.'' 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.