Diyarbakır Cezaevi'nin filmi çekilecek

Diyarbakır Cezaevi'nin filmi çekilecek

DİYARBAKIR- Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananlar beyaz perdeye taşınıyor.

Diyarbakır Cezaevi'ndeki insanlık dışı uygulamalar, işkenceye maruz kalan dönemin mahkumlarının da oynayacağı bir sinema filmiyle beyaz perdeye taşınacak. 12 Eylül darbesi döneminde işkencelerin yaşandığı Diyarbakır Cezaevi, Yapımcı Ebru Arslan ve Yönetmen Abdulbaki Arslan tarafından beyaz perdeye taşınıyor. The Times tarafından 29 Nisan 2008'de dünyanın en kötü 10 cezaevi içerisinde gösterilen cezaevinde yaşananları anlatacak 'Bir Daha Olmasın' adıyla çekilecek olan sinema filminde, Tarık Akan, Nejat İşler, Erkan Petekkaya ve Tuncel Kurtiz gibi ünlü isimler rol olacak. Film 27 ülkede aynı anda vizyona girecek.

Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananlar, tanıkların anlatımıyla ilk kez sinema filmi oluyor. Daha önce birçok kez belgeseli yapılan cezaevinin çekimleri önümüzdeki hafta başlayacak. Yapımcılığını Ebru Arslan'ın yönetmenliğini ise Abdulbaki Arslan'ın üstlendiği 'Bir Daha Olmasan' isimli filmde usta oyuncular yer alıyor. Filmin Diyarbakır Cezaevi'nde çekilmesi amacıyla Kültür Bakanlığı ve gerekli yerlerden izinler alınırken, filmin çekimleri 1 ayda tamamlanacak.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen ve filmin yönetmenliğini üstlenen Abdulbaki Arslan, "Dönemin tanıkları ile bu cehennemi anlatmaya çalışacağım. Bunu beyaz perdeye aktaracağız. Filmi kısmen cezaevinde çekeceğiz. Kültür Bakanı ile görüştük gerekli izinleri aldık. 27 ülkede aynı anda gösterime girecek. Filmi bir ay gibi sürede tamlamayı düşünüyoruz. Uluslararası film festivallerinde gösterildikten sonra Türkiye de vizyona girecek" diye konuştu.

Abdulbaki Arslan'ın yapımcı eşi Ebru Arslan ise, yaşanan vahşeti sinema diline taşımayı hedeflediklerini belirterek, "Dünyanın en kötü 10 cezaevi arasında bulunmasıyla adını duyuran Diyarbakır Cezaevi'nde suçlu suçsuz demeden uygulanan vahşeti sinema diline aktarmayı bir görev biliyoruz. 5 nolunun komutanı Esat ve komutasındaki asker ve gardiyanlar ile dişlilerin parçaları olan yargı ve komutanların sürece katkıları şaşırtmamalıdır." şeklinde konuştu.

CİHAN
 

Etiketler :