Şehit aileleri Silvan davasını izliyor

Şehit aileleri Silvan davasını izliyor

Aileler, duruşmadaki suçlamaların, ihmal iddialarını doğruladığı görüşünde.

Diyarbakır Silvan'da geçen yıl 13 askerin şehit düştüğü saldırıya ilişkin duruşmada, sanık komutanların verdiği ifadeler, şehit yakınlarını ayağa kaldırdı.

ÇOCUKLARIMIZI YEM ETTİLER

Şehit Aykut Delimehmetoğlu'nun babası, Diyarbakır'daki davayı üç gün takip etmiş. Beytullah Delimehmetoğlu, yargılanan 4 rütbeli subayın suçu birbirlerinin üzerine attığını belirtiyor. "Üsteğmenin (Mehmet Emin Karagöz) söylediği gibi çocuklarımızı yem ettiler." diyor. Şehit Barış Çiçekdağı'nın babası Halil Çiçekdağı ise davanın başlamasından memnun: "Komutan da olsa ihmali olanların cezalandırılmasını istiyoruz."

Silvan saldırısıyla ilgili Diyarbakır'daki askeri mahkemede yargılanan komutanlar, helikopterin çatışmadan 1,5 saat sonra geldiği, kullandıkları Çin malı Bixi'lerin tutukluk yaptığı, askerin operasyona aç-susuz ve yorgun şekilde gönderildiği, İHA ve özel kuvvetlerden yardım alınmadığı ve bölgenin riskli olduğu söylenmesine rağmen operasyonda ısrar edildiği iddialarında bulunmuştu.

Şehit Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu'nun babası Beytullah Delimehmetoğlu, yargılanan 4 rütbeli subayın suçu birbirlerinin üzerine yıkmaya çalıştığını dile getirdi. Mahkemede Üsteğmen Mehmet Emin Karagöz'ün anlattıklarının kesinlikle doğru olduğunu düşünen acılı baba şunları söyledi:

SUÇU OLAN CEZASINI ÇEKSİN

"Diyarbakır'da davayı 3 gün takip ettim.Üsteğmenin söylediği gibi çocuklarımızı yem ettiler. 4 tane rütbeli komutan yargılanıyor. Hepsi suçu birbirinin üstüne atıyor. Birinin daha fazla suçlu olduğu kesin. Suçlu olan kesinlikle cezasını çekmeli."

Saldırıda şehit olan Adanalı Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Güney'in ablası Fatma Şimşek, olayın etkisiyle depresyona girmiş. İlaçlarla ayakta kaldığını belirten Şimşek, devlete güvendiklerini, suçluların mutlaka yargı eliyle ortaya çıkacağını aktardı. Mustafa Güney şehit düştükten iki ay sonra Doğa Nur adını verdiği kızını dünyaya getiren eşi Merve Güney ise "Hiçbir asker başka bir askeri bile bile ölüme göndermez. Ama biz ne desek boş. 8 aylık olan bebeğim babasız dünyaya geldi." dedi. Ağabey Mehmet Güney, saldırıdaki tek ihmalin helikopterin olay yerine geç gitmesi olduğunu ifade etti.

Şehit Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Gökhan Yıldırım'ın babası Yaşar Yıldırım ise konuyla ilgili kusuru olanların 'Allah'tan cezalarını bulmalarını' diledi. "Biz yandık onlar bizden daha kötü olsun." ifadelerini kullanan Yıldırım, olayın aydınlatılmasını bekliyor: "Kolordu Komutanı ile görüştüğümde, 'Denizli'de izindeydim. Ben 12 Temmuz'da geldiğimde operasyon devam ediyordu. Bize haber geç geldi; bilgileri değerlendirdik, hemen ekipleri ulaştırdık.' dedi. Zaten arkadaşları da 'Üç gün 45 derece sıcaklıktaki operasyonda yorgun düştük. Çatışmada destek gelmeyince geriye çekildik.' açıklamasını yapmıştı."

ŞİKAYET İÇİN AVUKAT PARASI BULAMADIM

Giresunlu Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker'in babası Sadık Eker, "Dağ ortamında askerlerin 3 gün aç susuz kalması çok zor bir durum. Bu olayda kimin ihmali varsa hepsinden şikâyetçiyim. Suçlu olan cezasını çeksin." şeklinde konuştu. Jandarma Komando Çavuş Necmettin Torun'un babası Şükrü Torun (45) da, maddî durumunun yetersizliği nedeniyle davaya müdahil olmadığını, ancak olayda ihmali bulunan herkesin cezasını çekmesi gerektiğini dile getirdi. Bazı dosyaların kendilerine ulaştırıldığını belirten şehit babası Şükrü Torun şöyle devam etti: "Eğer bu konuda suçlular varsa mutlaka cezalarını çekmeleri lazım. Bizim avukata verecek paramız olmadığı için şikâyetçi olmayacağım diye evrakları imzaladım fakat kanunun gereğini yapacağını düşünüyorum. Suçluların cezalarını çekmesiyle az da olsa acılarımız hafifleyecektir."

Silvan'da şehit olan askerlerden Barış Çiçekdağı'nın babası Halil Çiçekdağı da, "Davanın başlaması sevindirici. Muhakkak ki, bu olaylarda suçu olan varsa bunların ortaya çıkması lazım. Komutan da olsa başka bir kişi de olsa eğer ihmali ve suçu varsa biz aile olarak bunların bir an önce cezalandırılmalarını arzu ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.