Diyarbakır'daki törende Leyla Zana yalnız kaldı

Diyarbakır'daki törende Leyla Zana yalnız kaldı

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen, terör örgütü PKK üyeleri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için Diyarbakır'da Batıkent meydanında düzenlenen cenaze töreninde ilginç detaylar ortaya çıktığı gibi provokasyonun olmaması da sevindirdi. Leyl

LEYLA ZANA DIŞLANDI MI?

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Aysel Tuğluk, Ahmet Türk, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in konuşma yaptığı cenaze töreninde Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın konuşmaması dikkatlerden kaçtı. BDP'lilerle beraber olmayan, parti otobüsüne binmeyen ve PKK'lıların tabutunu taşımayan Leyla Zana BDP'liler tarafından dışlandı mı, sorusunu akıllara getirdi. Zana, geçtiğimiz aylarda Başbakan Erdoğan ile Kürt sorunu üzerine konuşmuş bu da BDP içerisinde tartışmaların oluşmasına sebep olmuştu.  

SAYDUĞU GALİP GELDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve BDP'li milletvekilleri ve yöneticilerinin sağ duyu çağrısına uyuldu. Cenaze töreninden önce ve sonra polis helikopteri havadan kontroller yaparken törenin yapıldığı alanın uzağında çok az sayıda polisin olması ise dikkatlerden kaçmadı. Dersini iyi çalışan BDP'liler herhangi bir taşkınlık yapmazken, 3 PKK'lının cenazelerinin tören alanına getirilmesi sırasında ve sonrasında kendi güvenliklerini kendileri oluşturdu. Törende en dikkat çekenler ise şunlar oldu:

-Törene katılanlar BDP'lilerin uyarısıyla siyah giysi ve beyaz atkılarla geldi.

-Leyla Zana BDP'li milletvekilleriyle beraber değildi. Parti otobüsüne binmeyi tercih etmeyen Zana'nın platformun arkasında durması farklı yorumlara sebep oldu.

- Zana diğer kadın vekillerin aksine tabutların taşınmasına da katılmadı.

- Kandil'de öldürülen bir PKK'linin posteri tören alanında dikkati çekti.

- Cenazelerin konulduğu platformların önünde barış mesajı vermek amacıyla bir grup partili çok sayıda güvercin uçurdu.

-Diyarbakır'da BDP'nin düzenlediği bir eylemde ilk kez teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı yer almadı.

Haber7 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.