Vali'den Baydemir'e ince gönderme

Vali'den Baydemir'e ince gönderme

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, ''Bu ilde seçimle iş başına gelen ve aynı zamanda hukukçu olan kişi ya da kişilerin, ilkokul mezunu dahi olmayan kişiler karşısında, el pençe durmak suretiyle sorgulandığını ibretle izledik'' dedi.

Vali Toprak, Diyarbakır'da görev yapan basın mensupları ile iftarda bir araya geldi. Vali Toprak, basın mensuplarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, daha sık bir araya gelme dileğinde bulundu.

İftarın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Toprak, 14 Temmuz'da Diyarbakır'da istenmeyen olayların yaşandığını ifade ederek, kanunları uyguladıklarını, herkesin bu noktada sorumlu davranması gerektiğini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in ''Valileri halk seçsin'' şeklindeki açıklamasını değerlendiren Vali Toprak, şöyle konuştu: ''Bu ilde seçimle iş başına gelen ve aynı zamanda hukukçu olan kişi ya da kişilerin, ilkokul mezunu dahi olmayan kişiler karşısında, el pençe durmak suretiyle sorgulandığını ibretle izledik. Bu böyle olacaksa, seçimle gelmek ya da gelmemek bir anlam ifade etmiyor. Önemli olan onun karşılığında irademizi, itibarımızı kullanabiliyor muyuz, ona bakmamız gerekiyor. Bir üniversite mezunu ve seçilmiş bir kişinin, ilkokul mezunu dahi olmayan bir kişi tarafından mahkeme kurarcasına sorgulanması hangi irade, hangi itibarı ortaya çıkarıyor. Bunu söyleyenin, buna dikkat etmesi gerekiyor. Bunları biz burada görüyoruz ve yaşıyoruz.''

Vali Toprak, Diyarbakır'daki elektrik kesintileri ve dalgalanması sorununun, kentteki alt yapı eksikliğinden kaynaklanmadığını, çevre illerdeki kaçak elektrik kullanan su kuyuları nedeniyle ortaya çıktığını kaydetti.

Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bir soruya da Vali Toprak, yer darlığı nedeniyle müteşebbislere yer veremediklerini, bunun için gerekli çalışmaları başlattıklarını belirtti.

Vali Toprak, daha sonra gazetecilerin, 18 Temmuz'da Lice'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunu Diyarbakır dışındaki basın mensuplarının izlemesine yönelik eleştirilerine değinerek, Diyarbakır'daki basın mensuplarından özür diledi. Konunun kendi iradesi dışında gerçekleştiğini belirten Vali Toprak, bunun bir güvensizlik olarak algılanmaması gerektiğini vurguladı. AA

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum