Diyarbakır'da DİSKİ DEDAŞ'ın önüne hendek kazdı

Diyarbakır'da DİSKİ DEDAŞ'ın önüne hendek kazdı

Birikmiş elektrik borçlarını ödemediği gerekçesiyle DİSKİ'nin elektriklerini kesen DEDAŞ'a DİSKİ'den karşı atak geldi. DİSKİ'ye ait iş makineleri DEDAŞ binasının önüne hendek kazdı.

 

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (DİSKİ) ait atık su arıtma tesisinin borcu nedeniyle elektriğini kesmesinin ardından, iki kurum arasında yaşanan gerginlik sürüyor.

BAKANLIK TANSİYONU DÜŞÜRECEK KARARI VERDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusu üzerine mahkeme, elektrik kesintilerine karşı yürütmeyi durdurma kararı verdi.

BİNA GİRİŞİNE HENDEK KAZILDI

DİSKİ, dün DEDAŞ’ın kent merkezinde bulunan 4 binasındaki su sayaçlarını kontrol amacı ile söküp bu binaları susuz bırakırken, bugün de DEDAŞ ana hizmet binasının girişine kanalizasyon kazısı ile hendek kazdı.

DİYARBAKIR'DAN GÖRÜNTÜLER

POLİS DEDAŞ'IN GİRİŞİNDE ÖNLEM ALDI

Kanal kazısı nedeniyle araçlar DEDAŞ’ın binasına giremezken, DİSKİ çok sayıdamakinesini binanın girişine konuşlandırdı. Polis, zırhlı araçlar ve çevik kuvvet şube ekipleri ile DEDAŞ’ın girişinde önlem aldı.



Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, bugün DBP, DTK ve kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte belediye binası önünde basın açıklaması yaptı.

"BU ŞEHRİ ONLARA DAR EDERİZ"

DEDAŞ önünde belediye ekiplerinin kazı çalışmasına ilişkin sorusu üzerine, "Bu konuda hiç kaçamak bir cevap vermeyeceğim. Eğer, onlar bu şehirde, şehre su veren ana pompa istasyonunun trafosunu sökmeye cesaret edecek kadar pervasızlarsa ben de giderim onların kaçak sularını mühürletirim. Kaçak kanalizasyonlarının önünde kazı yapar, kapatırım. Bir milyon insana içme suyu verdiğimiz ana pompa istasyonumuzun trafosunu sökmek istediler dün gece trafodan parça söktüler, kapısını kırdılar, eşkıyalık yaptılar. Bu eşkıyalık kimsenin yanına kar kalmaz. Biz de yasalara, hukuka, mevzuata uygun işlemlerimizi yaparız. DEDAŞ'ın yasalara aykırı ne çalışması varsa durdururuz. Suyu kaçak kullanıyorsa keseriz. Kanalizasyonu izni olmadan bağlatıyorsa, kapatırız. Hiç kaçamak yanıt vermiyorum. Bu kadar açık ve net cevap veriyorum. Bu şehri onlara dar ederiz. Onlar bu şehirde insanımızı susuz bırakmak isteyecek kadar pervasızsa biz de onlara yasaların izin verdiği ölçüde aynı şekilde davranırız." dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.