Diyarbakır'da eşinin yanında vurulan polis şehit oldu

Diyarbakır'da eşinin yanında vurulan polis şehit oldu

Hani ilçesi yakınlarında yol kesen teröristler, bölgeden uzaklaşmaya çalışan ve yanında hamile eşi olan polis memurunun aracına ateş açtı.

Hani İlçesi Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan bir polis memuru, bugün hamile olduğu belirtilen eşi ve 3 yaşındaki kızı ile Diyarbakır’a geldikten sonra akşam saatlerinde özel otomobiliyle görev yaptığı ilçeye dönüşe geçti. Polis memuru, Hani'ye bağlı Sergenli Köyü yakınlarında bir grup PKK’lının yol kestiğini görünce aracıyla manevra yaparak geri dönmek istedi. Bu sırada PKK’lılar uzun namlulu silahla otomobile ateş açtı. Açılan ateşte başına kurşun isabet eden polis memuru ağır yaralandı. Saldırıda polis memurunun eşinin yara almadığı öğrenildi.

AĞIR YARALI POLİS HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Ağır yaralı polis memuru helikopterle bölgeden alınarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne getirildi. Polis memuru burada yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Saldırının ardından bölgeye helikopterle Özel Harekat timleri indirilerek, PKK’lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

ŞEHİT POLİSİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Diyarbakır'ın Hani İlçesi hamile eşini doktor kontrolü dönüşünde yol kesen PKK'lılardan kaçmak isterken açılan ateş sonucu başından vurulan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polisin Ankara nüfusuna kayıtlı Salih Eroğlu olduğu öğrenildi. Olaydan sonra güvenlik güçlerinin bölgede başlattığı operasyon sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.