Diyarbakırspor'dan satılık susuz tarla

Diyarbakırspor'dan satılık susuz tarla

Ekonomik sıkıntı içerisindeki Diyarbakırspor, borçlarını ödeyebilmek için ilginç bir yola başvurdu.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Diyarbakırspor'un kulüp başkanı Nurullah Edemen, kulübe ait 100 dönüm büyüklüğündeki araziyi, transfere engel olan borçları ödemek için satmayı düşündüklerini söyledi.


Edemen, yaptığı açıklamada, geçen hafta yapılan olağanüstü genel kurulda yönetime talip olan kimsenin çıkmadığını, bu nedenle görevlerini sürdürmek zorunda kaldıklarını belirterek, kulübün içinde bulunduğu sıkıntının giderilmesi için öncelikli olarak transfere engel olan borçların ödenmesi gerektiğini bildirdi.

 

Bu nedenle genel kurulda yaklaşık 10 yıl önce Siverek karayolunun Pirinçlik mevkisindeki 100 dönümlük arazinin bir hayırsever tarafından kulübe bağışlandığını anlatan Nurullah Edemen, şöyle konuştu:

 

''İmarı ve ifrazı olmayan, tapuda susuz tarla olarak görülen bu arazinin satılarak, transfer yasağına neden olan borçların ödenmesi için genel kuruldan yetki talep ettik. Aslında biz yönetim kurulu kararı ile de bu arazinin satışını yapabildik. Ancak genel kurulda delegelerin kararıyla bu yetkinin alınmasının daha doğru olacağını düşündük. Delegeler de düşüncemizi olumlu bularak, bu yetkiyi verdi. Ancak, bu iyi niyetli tavrımız bazı kişilerce farklı yönlere çekilerek, sanki kulüpten kişisel alacağımı kurtarmak için bu araziyi satacağım öne sürüldü. Böyle bir şey söz konusu dahi olamaz. Amacımız, vergi, sigorta prim borçları ile futbolcu alacaklarının ödenmesidir. Benim kulübün önünü kapatma gibi bir durumum söz konusu değil. Olmayan bir şey için yapılan kurgu bizi çok üzdü. Hatta arsanın satışının yapıldığı öne sürüldü, bu yalandır, arsa satılmamıştır. 4 milyon lira değerinde olduğu tahmin edilen arsa üzerinde borç nedeniyle zaten 13 ayrı haciz vardır. Her şey kayıtlıdır, veremeyeceğimiz hiç bir hesap yoktur.''

 

Edemen, kendisi hakkında öne sürülen iddiaların iftira olduğunu, bununla ilgili hukuki yollara başvuracağını da sözlerine ekledi.

 


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.