Yeni Bir Yıl, Yeni Hayaller, Yeni Bir Form

Yeni Bir Yıl, Yeni Hayaller, Yeni Bir Form

Yeni bir yılla birlikte yeni bir forma kavuşmaya, sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olarak daha iyi hissetmeye ne dersiniz?

Yeni bir yılla birlikte yeni bir forma kavuşmaya, sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olarak daha iyi hissetmeye ne dersiniz?

Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi, Sağlıklı Beslenme ve Diyet Polikliniği uzmanlarından Psikolog Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Gözde Patlak, forma girmek için iyi nedenler sunuyor.

Neden İdeal Kiloda Olmalıyız?
Obezite bireylerin vücut ağırlıklarının idealden fazla olması halidir. Genetik ve çevresel faktörlerin obezite üzerinde etkileri görülebilmektedir. Bunlarla birlikte kişinin ruhsal süreçleri de obezite üzerinde fazlaca etkilidir.

Özellikle bireylerdeki beden-algı oryantasyonunun bozulması sonucunda kilolarının farkında olamayan bireylerde aşırı kilo alımı gerçekleşir. Bu yüzden ideal vücut ağırlığınıza ulaşmak için bir uzmandan yardım almanız gereklidir.

Kilo Alımıyla Gelen Rahatsızlıklar
Obezite (şişmanlık) beraberinde zamanla; yüksek kan basıncı, yüksek kan kolesterolü, kalp-damar hastalıkları, inme (felç), şeker hastalığı ve bazı kanser türleri gibi hastalıkları da getirebilmektedir.

Siz de bu hastalıklar kapınızı çalmadan önce kilo vererek ideal ağırlığınıza kavuşun ve hastalıklara yakalanma riskinizi azaltın.

Formda olmak demek, düşünüldüğü gibi en düşük kiloya ulaşmak değil, bireyin sağlığı açısından en uygun kiloda olmasıdır. Sınırların altında veya üzerinde olmak hem fiziksel hem de ruhsal olarak bireyleri olumsuz yönde etkiler.

Karar Verdikten Sonraki Aşama
Bir uzmana başvuran kişinin öncelikle hastalık geçmişi, beslenme tarzı ve alışkanlıkları tespit edilir.    Ayrıntılı vücut analizi yapılarak tedaviye başlanır.

Düzenli görüşmeler ile kişinin beslenme programı oluşturulur ve sonraki görüşmelerde uygulayabilir olup olmadığı değerlendirilerek, istenilen kilo ve sağlık durumuna ulaşmaları hedeflenir.

Psikolojik Destek Önemli
Kilo vermek üzere diyet yapmak kişiye zor gelebilir. Kişinin diyetini daha kolay yapabilmesi, beslenme alışkanlıklarını değiştirebilmesi için psikolojik destek de önemli. Moodist’te kişiye aynı zamanda psikolojik destek sunarak kendisine özel; sevdiği yiyeceklerden oluşan sağlıklı beslenme programı hazırlıyoruz. 

Yeni yılda, yeni kararlarla kilo vermek isteyen herkesi bekliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.