Dizel araba almanın 5 nedeni

Dizel araba almanın 5 nedeni

Küresel ısınmayı önlemek için yakıt tüketimini ve karbondioksit emilimini azaltmanın önemi yadsınamaz.

 

Eskiden çevreyi daha çok kirlettiği için eleştirilen dizel yakıtlar, gelişen motor teknolojisi ve ile daha çevreci bir yakıt türü haline geldi. Benzine kıyasla yüzde 40 kadar daha az yakıt tüketen araçlar nedeniyle de devir dizel devri diyebiliriz.

European Car isimli dergide yayınlanan habere göre, işte dizel araç almanızı gerektiren önemli nedenler:

1. Dizel niçin benzinden daha iyi? Dizel daha büyük enerji yoğunluğuna sahip. Benzinli motorla karşılaştırıldığında dizelin enerji yoğunluğu yüzde 20 daha fazla. Biodizel üretiminde bin yıl boyunca ağaçlar etkilenmeyecek, karbonla kaplanmayacak ve fosilleşmeyecek. Bugünlerde biodizelin üretimi halen pahalı. Ancak, hükümetler ve özel şirketler yakıtı uygun bir maliyette yapmak için araştırmalara parasal olarak destek oluyorlar.

2. Dizel niçin elektrikli otomobillerden daha iyi? Bir otomobilin deposunu doldurmak ne kadar sürer? Yaklaşık 8 dakika mı? Peki bir elektrikli arabayı tam olarak şarj etmek ne kadar sürer? Muhtemelen 8 saatten daha fazla sürer. Dizel motorlar uzun ömürlü olmasıyla ün kazanmıştır. Elektrikli araçları kullanım ömrü boyunca sınırlı sayıda şarj edilebilir. Satın aldıktan birkaç yıl sonra yeni pile ihtiyacı olan iPod'larınızı ya da laptoplarınızı düşünün. Pilleri bozulunca yenisiyle değiştirmek zorundasınız. Arabanızın elektrik aküleri de aynı olacak.

3. Dizel niçin hibridden daha iyi? Dizel arabalar hibridden daha az karmaşık. Dizel motorlar benzinli örneklerinden daha ağır olmasına rağmen hibridler kadar ağır olamaz. Hibrid otomobillerin elektrik motorları sayesinde şehir içinde ve dur kalklarda daha az yakıt tükettiği iddia ediliyor. Ancak, yüksekteknolojiürünü bir dizel bir araç ise özellikle yüksek süratlerde bunlardan daha az yakıt tüketebiliyor.

4. Dizel niçin parlak bir geleceğe sahip: Uzmanlar dizel otomobillerin satışının 2015 yılına kadar 3 kat artacağını düşünüyorlar. Avrupa'da yeni araç satışlarının neredeyse yarısını dizel otomobiller oluşturuyor. Belki endüstri parçalara ayrılacak. İnsanlar tüm yakıt,otomobilve tahrik sistemlerini kullanmaya başlayabilir. Bir sonraki arabanızı alırken akıllıseçimyapmak isterseniz dizel otomobilleri gözünüzün önüne getirin.

5. Çok fazla kilometre yapmak: Benzinli ve dizel araçlar arasında marka ve modeline göre 5 ile 10 bin lira arasında fiyat farkı mevcut. Otomobilinizi kullandığınız süre zarfında en az 70 - 100 bin kilometre veya daha fazla yol yapıyorsanız kesinlikle dizel otomobili tercih etmelisiniz.


ZAMAN
 

Etiketler :