İsveç’te Skövde İsveç, ki Türk doktorlarının göğsümüzü kapartan başarısı...

İsveç’te Skövde İsveç, ki Türk doktorlarının göğsümüzü kapartan başarısı...

İsveç'te ki Türk doktorlarının göğsümüzü kapartan başarısı...

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

İsveç’te Skövde şehrinde Skaraborg Hastanesinde çalışan Dahiliye ve Göğüs Hastalıkları uzmanı, Göteborg Üniversitesine bağlı Doçent Doktor Yüksel Peker ve Dr. Harun Serkan Uzel başarılarıyla göz kamaştırıyor. 

Doçent Doktor Yüksel Peker  

16sÄnkt+pension.jpg


Bulunduğu hastanede özellikte Türkiye’den İsveç’e gelen doktorlarla özel ilgilenen ve kariyerlerinde yardımcı olan Yüksel Peker, bunlardan bazılarının burada ilk adaptasyon döneminden geçip mecburi hizmet yaptıktan sonra Stockholm’e gittiğini ve orada çalışmaya devam etiğini, en son gelenlerden Dr Harun Uzel'in ise kariyerini bu şehirde devam ettirmesi ile birlikte geçen yıl örnek doktor olarak seçilmesinin kendilerini onurlandırdığını söyledi...

Skaraborg bölgesinin göbeğinde stratejik bir şehir olan Skövde'deki hastaneye Türkiye'den de son 5 yıl içinde toplam 18 doktor gelip gitti değişik üniversitelerden belli projelerle. 1 ay ile 12 ay arasında burada kalan araştırmacı doktorlarla ortak uluslararası makaleler de yazıldı ve  Türkiye’deki Üniversitelerle ortak projeler başlatıldı....

Uyku Apnesi ve Kalp Hastalığı alanında bilimsel dünyadaki otorite isimlerden biri olan Doçent Dr Yüksel Peker, uluslararası alanda Göğüs Hastalıkları'nın en önemli yayın organı American Journal of Respiratory and Critical Care Dergisi tarafından 2013-12014 yılları için yayın kuruluna seçildi. Yeni verilen görevi Türk Toraks Derneği ve Türk Uyku Tıbbi Derneği tarafından da ayrıca kutlandı...

İsveç'in örnek doktoru Dr. Harun Serkan Uzel   
 

İsveç'in örnek doktoru bir Türk oldu!Sonra Oku
 
 

İsveç'in Skaraborg eyaletinde her yıl verilen 'örnek doktor' ödülünü bu yıl Dr. Harun Serkan Uzel aldı.
Skövde şehrindeki devlet hastanesinde iç hastalıkları ve kardiyoloji bölümünde ihtisas yapan Uzel'i tanıtan ödül komitesi başkanı Dr. Ninna Fanni, "Hiçbir zaman güler yüzlülüğünü kaybetmez, en sıkıcı sorulara bile sabırla cevap verir. Hasta ve genç doktor adayları ile empati kurar. Çalışkanlığı ile gerçekten örnek bir doktor." ifadelerini kullandı.

Konya'nın Kulu ilçesinden 10 yıl önce İsveç'e yerleşen ve 8 yıldır da Skövde şehrinde doktorluk yapan Dr. Harun Serkan Uzel, ödülü kazanmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. "Genç doktor adaylarına örnek gösterildiğim içinde ayrıca sevinçliyim." diyen Uzel, "Gerek mesleki gerekse sosyal yaşantımda örnek olmak ve bunun da almış olduğum ödülle tasdik edilmesi bana büyük gurur ve onur verdi.

Bununla birlikte sorumluluğumun ve benden beklentilerin de arttığının farkındayım. Türkleri ve Türkiye'yi temsil eden bir birey olarak buradaki vatandaşlarımıza da örnek olabilmek ve İsveç'teki entegrasyon sürecinde bu ödülle katkıda bulunmakta benim için ayrıca önem arz ediyor. İnşallah bundan sonra da meslek hayatıma aynı özveriyle devam ederim." şeklinde konuştu.

1990 yılından beri verilen bu ödülle ilk defa bir yabancı uyruklu bir doktorun layık görülmesi bölgede ikamet eden göçmen kökenli vatandaşları da sevindirdi. 



 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.