Doğan Grubu Full'lendi!

Doğan Grubu Full'lendi!

Petrol Ofisi'ni sattıktan sonra akaryakıt sektöründen çekilen Doğan Grubu, Full'ün yüzde 60'ını satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı.

Akaryakıt sektöründen özelleştirmeden aldığı Petrol Ofisi'ni Avusturyalı OMV'ye sattıktan sonra çekilen Doğan Holding, bir kez daha sektöre dönüyor.

Uzun süredir Full akaryakıt istasyonları ile satın alma, birleşme görüşmelerini sürdüren Doğan Holding'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, Full şirketinin yüzde 60'lık kontrol hissesinin satın alınması konusunda uzlaşıya varıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Şirketimizin doğrudan bağlı ortaklığı Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Doğan Enerji) ile "FULL Grubu"nu temsilen Asya Akaryakıt Ticaret ve Sanayi A.Ş. arasında daha önce imzalandığı kamuya açıklanan "münhasırlık" anlaşmasının süresi, ortaklık işleminin tamamlanmasına yönelik olarak, 30.09.2012 tarihine kadar uzatılmış ve taraflar en geç 30.09.2012 tarihine kadar tamamlanacak hukuki ve mali inceleme çalışmaları ("due dilligence") sonucunda yapılandırılacak FULL Grubu'na ait akaryakıt şirketlerinde, Doğan Enerji kontrol payına sahip olacak şekilde (%60-%40) iştirak yapısının belirlenmesi hususunda mutabakata varmışlardır. Konuya ilişkin çalışmalar halen devam etmekte olup, çalışmalar tamamlandığında ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır" denildi.

Piyasaya girişinde yaptığı yüzde 7'lik indirim kampanyalarıyla adından söz ettiren Full, Arbel Şirketler Grubu'na ait.
Şirketin bugün itibariyle 49 akaryakıt istasyonu bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.