Doğan medya yas değil kin tuttu!

Doğan medya yas değil kin tuttu!

Halkın yas değil kin tutmasını isteyen sorumsuz yayıncılığı, felakette hayatını kaybedenlere hakaret eden yazarlarıyla hiç de yas tutuyor görüntüsü vermeyen Doğan medya tepkiler üzerine savunmaya geçti.

Hürriyet, birinci sayfasından yayınladığı başyazıda kendisine ve Doğan medya grubuna yönelik tepkilere cevap verdi. Hiçbir kuruluşun faciadan sorumlu tutmadığı Doğan grubu yaptığı yayınlar sebebiyle gelen eleştirilere verdiği cevapla şaşkınlık yarattı.

“Milletçe tuttuğumuz yas devam ederken bu tarz ucuzluklarla uğraşmak bize ağır geliyor” ifadelerini kullanan Hürriyet, millet yastayken bakın neler yaptı:

SAVCI İLE SORUŞTURMA KAPATILACAK ALGISI OLUŞURMAYA ÇALIŞTI

Soma'daki kömür ocağında meydana gelen faciayı araştıran savcılardan Ömer Türken’in 2009 yılında Ak Parti Bilecik il kongresinde başkan adayı olduğunu yazdı. Bu haberle savcıların AK Parti’ye yakın olduğunu vurgulandı. Bu durum, hükümetin Soma faciasının üstünü örtme hamlesi olarak yansıtıldı. Oysa Soma faciasıyla ilgili 28 savcı görevlendirilmiş, Türken’de Manisa’da görev yapan savcılardan olduğu için soruşturmada yer almıştı.

PROVOKATÖRLERE PRİM VERDİ

Hürriyet, Gezi, olaylarında olduğu gibi Soma’yı da fırsat bilip yas değil provokasyon için sokakları savaş alanına çevirenleri masum tepkiler gibi sundu. Soma’ya provokasyona giden marjinal sol örgütlerin şehre girişine izin verilmemesini de hükümetin yasakçılığı savıyla işlemişti.

ÖNCE ‘ÖRNEK MADEN’ DEDİ

Hürriyet’in bir yazarının Koç Grubu'na yakınlığıyla bilinen Soma Maden'in sahibi işadamı Alp Gürkan’ın madeninin örnek bir maden olduğunu yazdı. "200 can verildi, Çalışma Bakanı nerede" diye manşet atan gazete, "Madenin işletmecisi nerede" diye sormadı. Oysa madende facia sonrası ortaya çıkan ihmallere bakıldığından maden sahibi Gürkan’ın hiç süper bir patron olmadığı ortaya çıktı.

DİKKATLERİ BAŞKA YÖNE ÇEKTİ

Yine Hürriyet, “İlk sorguda çatlak” başlığıyla maden ocağının sahibi Alp Gürkan’ı korumaya kalkıştı. İşletmeci şirketin genel müdürü Ramazan Doğru, mahkemede ‘Bana verilen yetki imzası sahte’ diyerek patronu Can Gürkan’ı suçlarken Gürkan’ın ise genel kurul belgesini gösterip Doğru’yu suçlamasını öne çıkardı. Böylece dikkati bir yöne çeken Hürriyet, madenin sahibi Alp Gürkan’ı adeta unutturmaya çalıştı.

YETKİN’İN MANİPÜLASYONLARI

Hürriyet Daily News Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, 15 yaşında bir çocuğun madende çalıştığı iddiası kısa sürede yalanlanıp gerçek ortaya çıktığı halde iddiayı köşesine taşıdı. Yazısında Soma’daki özel sektöre ait madende yaşanan faciadan AK Parti’yi sorumlu tutmaya çalışan Yetkin, “AK Parti oyları deyince, kimimizin aklına kömür paketleri geliyordur; şimdi gelmesin..” diye yazdı. Yetkin, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın 9 ay önce önceki gün patlayan maden ocağını ziyaret ettiğini yazdı. Gerçekte ise Bakan Yıldız, facianın yaşandığı ocağa değil başka bir madene gittiği arşiv görüntülerinde ortaya çıkmıştı.

CNN TÜRK ACILARI SÖMÜRDÜ

Facia sonrası Soma’ya giden CNN Türk programcıları Cüneyt Özdemir ve Şirin Payzın’da naaşlar ocaktan çıkarılırken acılı ailelere mikrofon uzatıp tepkilerini ekrana vermişti. Payzın, arama kurtarma çalışmaları sırasında ocak girişi ve çevresine basın ve insanların alınmamasına da tepki göstermiş tepki gelene kadar maden ocağı işletmecisini korumuştu.

HÜRRİYET VE POSTA YAZARLARININ NEFRET SÖYLEMİ

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, faciada hayatını kaybedenler için “O kişiler için bu kaza normaldir. Hatta müstahaktır. Türkiye layığını buldu”, Posta yazarı Yazgülü Aldoğan ise “ne şehittir ne gazi kar yoluna gitti niyazi” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Haber 10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.