Doğan Muhafazakarlık stajında

Doğan Muhafazakarlık stajında

Doğan Grubu milyar dolarlık vergi cezalarıyla boğuşurken, Aydın Doğan dün Yenişafak'ın Fasıl Gecesindeydi hem de ünlü isimlerle..

Muhafazakarlık Stajında!

Tophane'de bir nargilecide Yeni Şafak'tan bir grup gazeteci tarafından başlatılan fasıl gecesi, Hilton Otel'e taşındı. Gecede Aydın Doğan ile kurmayları, "muhafazakârlık stajı"na gelmiş talebe gibiydiler..

Hilton Oteli'nin 9'uncu katındaki roof'ta düzenlenen fasıl gecesine, Aydın Doğan ve Fehmi Koru ile yıllardır siyaset arenasından uzak kalmayı yeğleyen eski bakan Hüsamettin Özkan da katıldı. Aydın Doğan ne kadar gecenin ev sahibi olsa da Fehmi Koru'nun misafiri gibiydi. Geceyi organize eden Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru ile aynı gazetenin spor müdürü Erhan Köknar, kapıda bütün davetlileri tek tek karşıladı. Aydın Bey'le birlikte gelen kurmaylarından Sedat Ergin, Fatih Çekirge ve Derya Sazak, adeta 'muhafazakârlık stajı'na gelmiş talebe gibiydi.

Muhafazakâr çevreye daha yakın olan Ahmet Hakan'ın daha aktif ve iki grubu kaynaştırmak için çaba harcadığı, 'siyaset icabı' geldiği gözlerden kaçmadı. Aynı çevreye yakınlığıyla bilinen Taha Akyol'un, Aydın Bey'in kısa sürede kaynaştığı Yeni Şafak'çılarla muhabbetten uzak durması dikkati çekti. Aydın Bey ve çevresinde oluşan muhabbet ortamından uzak durmayı tercih eden bir diğer isim de Derya Sazak oldu.

Hatta, Akyol ile Sazak, sabah toplantısını gerekçe göstererek bitime bir saat kala özür dileyerek ayrılan Aydın Doğan'dan bile önce, usulca fasılı terk etti. Buna karşılık, Aydın Doğan, Hüsamettin Özkan ve Fehmi Koru'nun etrafında kümelenen gruba dahil olan Sedat Ergin, Fatih Çekirge ve Osman Müftüoğlu, gerek sohbete gerekse alaturka eserlere, hiç yabancılık çekmeden eşlik etti. Fehmi Koru ile Yeni Şafak'ın Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert'in, Aydın Doğan, Sedat Ergin ve Fatih Çekirge ile 'kırk yıllık dost' görüntüsü vermeleri dikkatlerden kaçmadı.

Aydın Doğan, Fehmi Koru, Nazlı Ilıcak, Hasan Bülent Kahraman, Ahmet Ertürk, Hüsamettin Özkan, Sedat Ergin, Alaattin Kaya, Mehmet Müezzinoğlu, Taylan Bilgel ve Necati Kurmel, yemekte aynı masada oturdu. Masadakilerin, siyaset ve güncel konulara girmemeye özen göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

'KÜÇÜK YAŞTA ALDIM SAZI ELİME'

Geleneksel fasıl gecesi, her ay olduğu gibi yemekle başladı. Gecede, diğer davetlerden farklı olarak, fasıl sırasında da isteyenlere içki servisi yapıldı. Yemeğin ardından, fasıl için hazırlanan bölüme geçildi. Dr. Adnan Çoban yönetimindeki saz heyetinin eşlik ettiği sanatçılar, Hüzzam makamında şarkıların ardından isteklere geçti. Adnan Çoban, ilk olarak Ahmet Hakan'ın istek parçası olan 'Gurbet içimde ok', ardından da Aydın Doğan'ın isteği olan 'Küçük yaşta aldım sazı elime' şarkılarını seslendirdi.

'ÂLEME AKALIM'

Doğan, ayrılırken Taraf yazarı Elif Çakır'a, Eresin Otel'de katıldığı ilk fasıl gecesiyle ilgili yazısını beğendiğini söyledi. Doğan, Çakır'ın, "Kızmadınız değil mi" sözüne, "Bilakis beğendim" karşılığını verdi. Sedat Ergin'in vedalaşırken, Yeni Şafak Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert'e, "Yusuf Ziya, madem grup oluşturduk. Hadi hep beraber âleme akalım" dediği duyuldu. Aynı topluluğu, çok yakında, Oray Eğin'in ev sahipliğinde, Nevizade'de ya da Asmalımescit'te görürseniz şaşırmayın.

FASIL GECESİNİN KONUKLARI

Aydın Doğan, Fehmi Koru, Hüsamettin Özkan, Necati Kurmel, Mehmet Barlas, Nazlı Ilıcak, Mehmet Ali Ilıcak, Alaattin Kaya, Sedat Ergin, Fatih Çekirge, Derya Sazak, Ahmet Hakan, Taha Akyol, Osman Müftüoğlu, Yusuf Ziya Cömert, Hasan Bülent Kahraman, Ahmet Ertürk, Mehmet Müezzinoğlu, Taylan Bilgel, İskender Pala, Bircan Eresin, Mithat Eresin, Adil Gür, Sezen Cumhur Önal, Birol Altınkılıç, Aziz Torun, Erhan Çelik, Mehmet Kamış, Metin Yurdagül, Mukaddes Akça, Ömer Erdem, Özlem Topal, Elif Çakır, Selahattin Sadıkoğlu, Vahap Munyar, Celal Toprak. Geceye davet edilen Ertuğrul Özkök, yurtdışında olduğu için gelemedi.

Etiketler :