Mehmetçik PKK'ya göz açtırmıyor

Mehmetçik PKK'ya göz açtırmıyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilkbahar aylarına girilmesi ve sınır bölgelerde devam eden çatışmalardan dolayı askeri hareketlilik yeniden başladı.

Tunceli'de güvenlik güçlerinin kış ayı boyuncu yaptığı teknik ve istihbari çalışmalar sonunda, karların erimeye başlamasıyla birlikte kaldıkları mağaralardan çıkarak eylem hazırlığı yapmaya çalışan terörist grupların etkisiz hale getirilmesi amacıyla büyük operasyon başlatıldı.

Sabah erken saatlerde Tunceli 4. Komando Tugay Komutanlığı'ndan hareket eden çok sayıda askeri araç, merkeze 25 kilometre mesafedeki Çiçekli Bölgesi, Rabat Vadisi ve Dinar Deresile Demirkapı Bölgesine çok sayıda özel eğitimli asker taşıdı.

Özellikle Dinar Deresi'nin derinliklerindeki sarp arazi kısmı, Rabat Vadisi iç kesimleri, Demirkapı ve Esenyurt Bölgesi'nde yoğunlaşan operasyonlara çok sayıda zırhlı araç ve mayınlara dayanaklı olan çok sayıda 'Kirpi' tipi askeri araçlar da katılıyor.

HELİKOPTER AĞIRLIKLI OPERASYON...

Sikorsky helikopterler de stratejik bölgelere özel eğitimli birlikleri indirirken, 2 kobra helikopteri de bölge üzerinde sürekli devriye uçuşları yaptı.

Kobra helikopterleri verilen koordinatlar doğrultusunda bazı hedefleri de yoğun bombardıman altına aldı.

Öğle saatlerinde bölgeye zırhlı araçlarla yeni birlikler gönderildi.

VAN'DAN HAKKARİ'YE...

Bugün sabah saatlerinde İç Anadolu Bölgesi'nden gelerek şehre giriş yapan 30 sivil araçlık konvoy, İpekyolu ile Şabaniye caddeleri üzerinden polis eskortluğunda Hakkari'ye gitmek üzere Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na gitti. Burada kısa süre kalacak olan konvoyun daha sonra Hakkari'ye gideceği belirtildi.

ÇUKURCA'DA ÇATIŞMA

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde sabah saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada ölen ve yaralanan olmadı.

Sabah saat 08.00 sıralarında bir grup terörist, Çukurca İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıktaki Kavuşak Bölgesi Baski Tepesi'ndeki askeri üs bölgesine uzun namlulu silah ve roketlerle taciz ateşinde bulundu. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaklaşık 1 saat süren çatışma sonrası teröristler dağlık alana kaçtı. Çatışmada ölen ve yaralanan olmazken, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Bu arada sınır bölgesine askeri sevkiyat sürüyor. Hakkari yönünden Çukurca'ya doğru sabah saatlerinde 50 araçlık askeri konvoy geniş güvenlik önlemleri altında gitti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.