Doğu Perinçek katil Esed'i ziyaret ediyor

Doğu Perinçek katil Esed'i ziyaret ediyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 12 kişilik bir heyetle birlikte Cumartesi akşamı Şam'a giderek binlerce kişinin katili Beşar Esed'i ziyaret edecek.

Vatan Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada Perinçek başkanlığındaki heyetin 3 günlük Şam ziyaretinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ile görüşeceği açıklandı.

Açıklamaya göre görüşmede "Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin onarılması ve geliştirilmesi" konuları ele alınacak: 

"'Komşularla Barış, Komşularda Barış, Yurtta Barış' çerçevesinde yapılacak olan toplantılarda, güvenlik ve ekonomik alanda işbirliğinin geliştirilmesi, bölge ülkelerinin işbirliği ile bölücü ve yobaz terörüne son verilmesi başlıkları görüşülecek."

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ziyaret ile şu değerlendirmede bulundu. Perinçek iktidar olduklarında Süleyman Şah türbesini Esed'le birlikte ziyaret edeceklerini belirtti:

DOSTU ESED'E GİDİYOR

“Tayyip Erdoğanlar, komşunun evinde yangın çıkarttı. Şimdi alevler, bizim evimizin kapısını penceresini yalıyor. Suriye’nin başına açılan belâ, Türkiye’nin başına açılan belâdır. Suriye düşmanlığı, Türkiye düşmanlığıdır. Suriye’nin toprak bütünlüğü, Türkiye’nin toprak bütünlüğüdür. Suriye’de barış, Türkiye’de barıştır. Suriye, Irak ve İran ile işbirliği yaparak, bölgemizdeki bölücü ve yobaz terörüne son vereceğiz. Millî Hükümet kurulunca, Süleyman Şah türbesinde dostumuz Beşer Esad’la birlikte saygı duruşunda bulunacağız.”

ABDÜLLATİF ŞENER DE HEYETTE

Vatan Partisi açıklamasına göre 28 Şubat – 3 Mart 2015 tarihleri arasında Suriye’de resmi temaslarda bulunacak heyette Doğu Perinçek dışında 12 kişi yer alıyor. CHP'den istifa eden milletvekilleri Süheyl Batum ve Birgül Ayman Gülerheyetin dikkat çekici isimleri arasında.

AK Parti kurucularından eski bakan Abdüllatif Şener de Vatan Partisi'yle birlikte Şam'a gidecek. Eski Milli Savunma Bakanı Barlas Doğu, Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Mardin Dekorya Aşireti Lideri Abdülkadir Yıldız da heyette yer alan diğer isimler arasında yer alıyor. 

Heyet, Suriye’ye hareketinden önce 28 Şubat 2015 Cumartesi Günü Atatürk Havaalanı'nda bir basın toplantısı da düzenleyecek.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.