Doğu Perinçek'i ele veren belgeler

Doğu Perinçek'i ele veren belgeler

Amirallere suikast soruşturması kapsamında yapılan operasyonda Doğu Perinçek'in emir ve talimatları ortaya çıktı.

Amirallere suikast soruşturması kapsamında tutuklanan; Alperen Erdoğan, Burak Düzalan, Yakut Aksoy ve Tarık Ayabakan'ın evlerinde ele geçirilen flash diskte Doğu Perinçek'in emir ve talimatları ortaya çıktı.

Sanıkların evinde ele geçirilen 04183-322A00LF ibareli flash diskte yapılan incelemede "Perinçek Başkanımızın Emirleri" başlıklı bir dosya olduğu tespit edildi. Dosyada, Ergenekon davasından tutuklu bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in örgüt tabanına örgütsel faaliyetlerle ilgili detaylı emir ve talimatlar verdiği görüldü.

Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre "Perinçek Başkanımızın Emirleri" başlıklı dosya içerisinde; "Moraller ve motivasyon zirvede tutulsun bu konuda her türlü faaliyet organize edilsin, içerdekilere ve ailelerine yardımlar aksatılmasın, ihtiyaca göre aidatlar arttırılsın, A... .. güvenlik, E. A. ve diğer emekliler, hainleri bulmada aktif kullanılsın, Levent Bektaş'ın ekiplerinin yerine yeni ekipler kurulsun, yeni timlerin oluşturulmasını Mücahit Erakyol Albay organize etsin, Poyrazköy'de kalan malzemeler korunaklı bölgelere dağıtılsın, karargahın emri olmadan hiçbir operasyonel eylem yapılmayacak bu konuda son emir yetkisi Levent Bektaş'ındır, genç subayların fikri alt yapılarının ve ideolojilerinin sağlam temellere oturabilmesi için eğitim ve kamp çalışmaları yapılsın, bu bağlamda doküman ve materyallerin ulaştırma kanalları kontrol edilsin, Yayınlar kesinlikle takip edilip çözümlemesi yapılmalı." şeklinde emirlerin sıralandığı ortaya çıktı.

 

Etiketler :