Çin işkencesinin belgesi

Çin işkencesinin belgesi

İşgalci Komünist Çin yönetiminin Doğu Türkistan’da Müslümanlara uyguladığı zulüm belgelendi.

Arakan'da Budistlerin Müslümanlara yönelik uyguladığı zulüm politikası doruğa ulaşırken, Çin'de ise Müslümanları yok etmek isteyen devlet, farklı yöntemler aramaya başladı. Müslüman vatandaşlarına maddi yardımda bulunma karşılığından taahhütname imzalatan Çin hükümeti bu maddelere uyulmaması halinde yardım için verdiği parayı kesiyor.

TAAHHÜTNAMEDE SKANDAL YAPTIRIMLAR VAR

Çin yönetiminin Müslümanlara imzalattığı 4 maddelik taahhütnamede skandal yaptırımlar var. Taahhütnameyi imzalayan Müslümanlar peçeli kadın görürse polise ihbar etmek zorundalar. Özellikle fakir Müslümanlara imzalatılan bu taahhütnamenin karşılığında maddi yardım yapılıyor. Anlaşma uygulanmadığında ise maddi yardımlar kesiliyor.

İŞTE SKANDAL TAAHHÜTNAME

“1. Çin Komünist Parti yönetimini kesinlikle himaye edeceğim, koruyacağım.
2. Ailemde illegal dinî etkinliğin gerçekleşmemesi ve illegal CD (dinî videolar) gibi eşyaların olmaması için söz veriyorum.
3. Aile fertlerim içinde peçeli bayanlar olmayacak ve peçeli bayanları evime almayacağım.
4. Ortalıkta illegal dinî etkinlik ve peçeli bayanları görürsem hemen yetkili memura ihbar edeceğim.
 

Yukarda kabul ettiğim 4 çeşit yasaya karşı çıkarsam ya da uymazsam yoksullara yardım adı altında verilmekte olan yardım paramın kesilmesini kabul ediyorum.”

KAPALILARIN ALIŞVERİŞ YAPMASI YASAK

Komünist Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik uyguladığı zulüm politikası bununla bitmiyor. Müslümanların dinî inancını zayıflatmak için pek çok yönteme başvuran Çin, Hoten'de ise insanı şaşkına çeviren yasaklar uyguluyor. Bu uygulamalara göre, peçeli ve kapalı kadınların söz konusu şirketten alışveriş yapması yasak.

İŞTE SKANDAL UYGULAMANIN MADDELERİ

1. Peçeli ve tesettürlü bayanların market, çarşılara ve çeşitli ticari merkezlere girmeleri yasaktır.
2. Kendi güvenliğiniz ve başkaların güvenliği için çantaları arama ve denetimlere aktif bir şekilde uymalısınız.
3. Çarşı ve marketlerde dinî içerikli giysilerin satılması yasaktır.
4. Çeşitli illegal (dinî) CD'lerin satılması yasaktır.
5. Müslüman olduğunu bahane ederek ihtiyaç olan eşyaların satışını yapmamak yasaktır. (Müslümanlar, dinlerinin satışını yasakladığı eşyaları da satmak zorunda.)
Hoten İli Altın Yıldız Ticaret Şirketi.

ASİMİLASYON İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORLAR

Müslümanları asimile etmek isteyen Çin yönetimi, bunlarla da yetinmeyerek Çin'de dinî kurumların açılmasına da müsaade etmiyor. Akit'e konuşan Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Abdulehed Er, “Çin Doğu Türkistanlı Müslümanları dinsizleştirmek için dinî okullar ve Kur'an kursu açmalarını yasakladı. İzinsiz açılan Kur'an kurslarına baskın düzenleniyor. Dinî alimler, hocalar hapishaneye atılıyor” diye konuştu. Müslüman Uygur Türklerinin kendi dillerini konuşmalarının da yasaklandığını ifade eden Er, “Çince bilmeyen Uygurları sokaklarda tutukluyor ve dövüyorlar. Başörtülü kadınları sokaklarda gördüklerinde başlarını zorla açtırıyorlar” dedi

ORUÇ TUTMAK, CUMAYA GİTMEK YASAK!

Er, Çin yönetiminin Müslümanların oruç tutmasına da müdahale ettiğini açıkladı. Oruç tutan memurların fişlenerek bu kişilerin maaşlarının da kesildiğini açıklayan Er, oruçlulara zorla öğle yemeği yedirildiğini öne sürdü. Müslümanların Cuma namazına gitmelerinin de engellendiğini belirten Er, “Tatil olsa bile her cuma namazı günleri öğretmen ve öğrenciler okullarda toplanıyor” diye konuştu.

“DÜNYA ZULME SESSİZ KALMASIN!”

Çin işkencesinin her geçen gün artarak devam ettiğini ifade eden Er, “Doğu Türkistanlıları Müslüman diye hastaneye almıyorlar. Müslümanların can güvenliği yok. 35 milyon Doğu Türkistan Müslümanı barış, güvenlik ve hürriyet istiyor. İnsan gibi, Müslüman gibi yaşamak istiyor. Dünya kamuoyunun ve insan hakları savunmacılarının Doğu Türkistan'da yaşanan bu zulme göz yummamalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Çin savaş gemileri, Çanakkale Boğazı'ndan geçti
ÇANAKKALE - Çin donanmasına ait 2 savaş gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan geçti. Ege Denizi yönünden Çanakkale Boğazı'na giriş yapan “Qingdao” ile “Yantai” adlı savaş gemilerinin geçişine Sahil Güvenlik botu eşlik etti. Marmara Denizi'ne doğru yol alan gemilerin gideceği liman hakkında bilgi verilmedi.

Şükrü Macun / Yeni Akit

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.