Doğu Türkistan için harekete geç

Doğu Türkistan için harekete geç

Anadolu Öğrenci Birliği Türkiye’nin yanı sıra Gazze, Bosna ve Kıbrıs’ta gerçekleştireceği eylemlerde Doğu Türkistan’da 1 Ocak 2015’ten itibaren uygulanmaya başlayan namaz ve başörtüsü yasağı kararını protesto edecek.

İşte Anadolu Öğrenci Birliği’nin açıklaması:

 

Çin, Doğu Türkistan’da 1 Ocak 2015 tarihi itibari ile namaz, başörtüsü, ezan gibi ibadetlerin tamamını yasaklamıştır. İnanç özgürlüğüne karşı getirilen bu yasakların dünya kamuoyuna duyurulmaması için despot Çin devletince sansür uygulanmaktadır. Kim olursa olsun mazlumdan yana, kim olursa olsun zalime karşı duran Anadolu Öğrenci Birliği bu kabul edilemez yasakları kınamakta, yasakçı zihniyetleri lanetlemektedir.

11 Ocak 2015 Pazar günü sabah namazında tüm Türkiye’de, Gazze’de Bosna Hersek’ te, Kıbrıs’ta Doğu Türkistanlı kardeşlerimize dualarımızla destek olmak için buluşuyoruz.

Ayrıca 11 Ocak 2015 Pazar günü saat 12:00 ‘da İstanbul Sarıyer Haydar Aliyev Parkında buluşarak Çin Baş Konsolosluğuna yürüyoruz. Burada zalim Çin’in inanç ve yaşam hakkına yönelik hukuksuz ve insanlık dışı uygulamalarını telin edeceğiz.

Doğu Türkistan için harekete geçmeye ve eylemlerimize destek vermeye davet ediyoruz.

 

 

 

Haber 10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.