Dolar 2.60'ın altına düştü

Dolar 2.60'ın altına düştü

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Erdoğan ile Erdem Başçı'nın yaptığı görüşmenin ardından dolar düşüşe geçti.

7 Haziran'daki seçimlerin öncesinde Türkiye'de gerek siyasi gerekse ekonomik olarak bir ortam gerginliği hedefleyenler oldukça üzülecek. Erdoğan ile Erdem Başçı arasında yapılan görüşme ve Merkez Bankası'nın önceki gün "dolara 1.5 milyarlık müdahale edeceğiz" açıklaması doların ateşini düşürdü.

DOLAR DÜŞÜŞE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın dün akşamki görüşmesinin TCMB'ye (Merkez Bankası) yönelik sert söylemlerin azalacağı beklentisi yaratması piyasada temkinli bir iyimserliğe neden olurken, dolar/TL güne 2.60'ın altına gerileyerek başladı. Öğlen saatlerinde ise değerini korudu ve 2.58'de seyretti.

BORSA YÜKSELDİ

Borsa ise yüzde 1.35 primle 79 bin 333 puandan açıldı. Bankacılar bugün siyasilerin para politikasına ilişkin olası açıklamalarının, ABD verilerinin ve dolardaki küresel seyrin yakından takip edileceğini belirttiler. Erdoğan'ın dün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Başçı ile yaptığı görüşmede ekonominin temellerinin sağlam olduğu vurgulandı ve Cumhurbaşkanının faiz ve üretime yönelik hassasiyetleri üzerinde durulduğu belirtildi.

Öte yandan Başçı'nın görüşmede yaptığı sunumda ise piyasa faizlerini düşürmenin yolunun istikrar ve güven artırıcı adımlar, mali disiplin ve fiyat istikrarına odaklı para politikası duruşu ile mümkün olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.