Dolar düşecek mi kritik sınıra yaklaştı

Dolar düşecek mi kritik sınıra yaklaştı

Dolar düşecek mi sorusu herkesin dilinde. Dolar/TL paritesi 4 aydır düşüyor. Analistlerin kritik seviye olarak nitelendirdikleri 3,50 seviyelerine geriledi. Peki dolar daha ne kadar düşer?

 

"DOLARIN ATEŞİNİ TCMB DÜŞÜRDÜ"
Saxo Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) kararlı duruşu ve sıkı para politikası adımları ile Geç Likitide Penceresini (GLP) kademeli bir şekilde yüzde 12,25'lere çekmesinin, dolar/TL'nin ateşinin düşmesinde birinci etken olduğunu söyledi.

Paksoy, reeskont kredilerinde, swap ve zorunlu karşılıklar tarafında TCMB'nin devamlı sıkı para politikasına vurgu yaparak proaktif algı yönetimi sürdürmesinin Merkez Bankası efektini piyasa algısında kuvvetlendiren ekstra etkenler olarak öne çıktığını ifade etti.

"DOLAR/TL'DE HEDEF 3,35-3,45 ARALIĞI"
Dolar/TL'de 3,50-3,53 kritik destek bölgesinin altına gevşemenin henüz olmadığını ve bu seviyelerden tepki alımlarının gelmeye devam ettiğini belirten Paksoy, şunları kaydetti:

"Temel ve teknik olarak bu geri çekilmenin büyük resimde önemli bir düzeltme hareketi olarak etiketlenebileceğini, ara ara yukarı tepki hareketleri deneneceğini ve kritik eşiklerin aşılması halinde tekrar yükselişe geri dönme riskinin daha çok dışsal dinamiklerle gündeme gelebileceğini hatırlatmak isteriz."

Paksoy, teknik olarak dolar/TL'de 3,50-3,53 destek aralığının altına gelinmesi halinde 3,35-3,45 aralığının potansiyel yeni kritik destek hedefi olacağını ifade etti.

Gelecek tepkilerde ise 3,60 üzerine yerleşmenin başlayabileceğini belirten Paksoy, devamında da 3,63-3,65 aralığının kalıcı olarak geçilmesi durumunda çok kritik olan 3,70-3,80 direnç aralığının potansiyel ilk hedef olacağını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.