Dolar kuru ve altın fiyatları erken seçimde ne olur?

Dolar kuru ve altın fiyatları erken seçimde ne olur?

Dolar kuru ve altın fiyatları olası bir erken seçim kararından nasıl etkilenir? Uzmanlara göre erken seçim kararı piyasaları olumsuz etkiler.

Meclis Başkanlığı Seçimi'ni AK Parti'nin kazanması sonrası konuşulan erken seçim senaryoları piyasaları nasıl etkiler?

İntegral Menkul Değerler Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, erken seçim senaryosunun piyasalara olası etkisi hakkında konuştu.

"En belirleyici etken siyasi belirsizlik" diyen Turşucu, koalisyon görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlanır ve erken seçim kararı alınırsa borsanın 80 bin puanın altına ineceğini, Dolar kurunda ise 2.81 seviyelerine kadar yükseliş olacağını söyledi.

Turşucu şöyle konuştu:

"Hükümet oluşamazsa ve erken seçim olasığılı gündeme gelirse negatif etkileniriz. Biz siyasi anlamda biraz daha iyi şekilde hareket edebilirsek, dışarıdaki hava kötü bile olsa bizi tutabilir. Dışarıda çok ciddi bir türbülans olmazsa ve içeride siyasi krizi yönetebilirsek gri alanlarda kalabiliriz. Ancak, erken seçimde borsada 76 bine düşüş olabilir. Borsa 80 binin altına düşerse, dolar kuru yükselişe geçer. 2.81'lere doğru bir yükseliş gösterebilir."


GEÇEN HAFTA EN ÇOK NE KAZANDIRDI?

Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,79 gerilerken, BIST 100 endeksi 2.329,08 puan kayıpla 81.216,98 puan oldu. Haftalık bazda Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 0,65, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 0,60 değer kazandı. Önceki hafta sonu 100,35 lira olan 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 101 liraya, geçen hafta sonu 669 lira olan Cumhuriyet altınının satış fiyatı 673 liraya yükseldi. Bu hafta Euro'nun satış fiyatı yüzde 0,17 azaldı, Amerikan dolarının satış fiyatı yüzde 0,64 artış gösterdi. Emtia yatırım fonlarının yüzde 0,55, fon sepeti yatırım fonlarının yüzde 1,31, para piyasası yatırım fonlarının yüzde 0,17, tahvil bono fonlarının yüzde 0,05 yükseldi haftada, borsa yatırım fonları yüzde 0,90, bireysel emeklilik fonları yüzde 0,35, gruplara yönelik emeklilik fonları yüzde 0,45, esnek yatırım fonları yüzde 0,15, hisse senedi yoğun yatırım fonları yüzde 1,49, karma yatırım fonları yüzde 0,98, uluslararası yatırım fonları yüzde 0,33 geriledi. Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasasında, ağırlıklı ortalamalara göre çeşitli vadelerdeki bono ve tahvillerin haftalık net getirileri ise yüzde 0,15 ile yüzde 0,19 arasında gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.