İnönü Stadı Projesinde son durum

İnönü Stadı Projesinde son durum

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan son günlerde tartışılan konulara ilişkin önemli açıklamalar...

TRT Haber'de yayınlanan "NELER OLUYOR" programında TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken'in gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevaplayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın açıklamalarından bazıları:

"Terör Olaylarıyla Hükümeti Caydırmak İstiyorlar"

"10 evladımızı bugün yine bayraklara sarıp toprağa gönderdik. Milletimize baş sağlığı diliyorum. Son zamanlarda bizim güvenlik güçlerimiz bölgede çok verimli, çok caydırıcı operasyonlar gerçekleştirdiler sanırım, terör örgütüne önemli zayiat verdiler. Hem Türkiye kamuoyunun moralini bozmak için hem de kendileri moral kazanmak için bu eylemleri yapıyorlar. Terör örgütünün tarlasını kurutacak eylemlerden hükümeti caydırmak gibi bir anlayış var. Kardeşçe yaşayan iki toplumu birbirine düşman etmek gibi çok kötü niyetleri var. Yolumuza devam edeceğiz, insanımızı sahiplenmeye devam edeceğiz."

Türkiye Turizmi Terör Olaylarından Nasıl Etkileniyor?

“Büyük bir kaygımız yok. Terör olaylarının böyle sürmesini hiç arzu etmeyiz. Böyle sürerse kaçınılmaz olarak bir olumsuzluk yansır. Geçen yıl gelen ziyaretçi sayısı itibariyle İngiltere’yi geçtik. Bu yıl da ciddi bir kaybımız yok. Dünya Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu biliyor. Hala iyi yerdeyiz. Bu iyiliğin sürmesinin temel şartı, “Yurtta barış dünyada barış” olması. Sanıyorum bu yıl iyi bir yerde yılı kapatacağız. Rus pazarında da Alman pazarında da o ülkelerdeki bütün ekonomik sorunlara rağmen iyi gidiyoruz. Artık bunun yanında başka ülkelerde yeni pazarlara da açılıyoruz.”

Kurban Bayramı Tatili 10 Güne Çıkacak mı? Bakanlar Kurulu'nda Öneriye Destek Var mı?

"Henüz tatil konusunu Bakanlar Kurulu’nda gündeme getirmedim. Tatil 10 gün olsa devletin hiç zararı olmaz. O birkaç günün resmi tatile katılması iç turizmi hareketlendirir. Özel sektör tatil yapar, yapmaz onu bilemem. Ama resmi dairelerde tatil olabilir. Olmazsa oturup ağlamayız. Bu konuda ısrarcı değilim ama olsa bence iyi olur. KOBİ’ler biraz ayaklandı, tepki gösterdi ama isteyen çalışabilir. Biz kimseyi zorla tatile götürmüyoruz.”

Ülke dışında bulunan tarihi eserlerin Türkiye'ye kazandırılması konusunda yeni, güzel haberler var mı?

“Eskiden küçücük paralardan kocaman heykellere kadar ne varsa pek çok şeyi yurtdışına götürmüşler. Kocaman kocaman tarihi eserler yurt dışına çıkarılırken yakalandı. Türkiye artık bu konuda dünyada dikkat çekmeye başladı. Türkiye, kimliğine sahip çıkıyor. Yurtdışındaki bazı insanlar karalama kampanyası ile Türkiye’yle mücadele etmeye çalışıyor. Ama biz haklıyız bunu herkes biliyor. “

Tescilli tarihi bir eser olan Dolmabahçe Sarayı, gerçekten tehlike altında mı, bu konuda ne tür çalışmalar yapılıyor?

“Bir gazetede yayımlanan ''Dolmabahçe Her An Havaya Uçabilir'' ve ''Oteller Dolmabahçe'ye Baskı Yapıyor'' haberiyle kültür varlıkları kurullarımız ilgileniyor. Basında çıkan haberler bilimsel verilerle desteklenmiyor. Ama keşke çevrede binalar hiç tarihi eserlere baskı yapar şekilde yapılmasaydı. “

İnönü Stadı Projesinde Son Durum

“Proje şu anda kurulda, belediyeden istediğimiz belgeler var. Bir ihtilaf yok. Stadyum olarak düşünülüyor. Kongre, alışveriş merkezi yapmaktan vazgeçtiler. Belgeler gelirse sanıyorum bu ay sonunda karar bağlanmış olur. Bana stadyum gibi değil de bir kültür ve sanat merkezi gibi estetik bir mekan olacağını söylediler. Bu ayın sonunda proje çıkmış olur. Ondan sonrası Beşiktaş’ın para durumuna bakar.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.