Dolmabahçe sırrı çözülüyor mu?

Dolmabahçe sırrı çözülüyor mu?

Yaşar Büyükanıt'ın Fikri Sağlar'a açtığı tazminat davasında ilginç bir gelişme yaşandı

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Erdoğan arasında 4 Mayıs 2007'de yapılan Dolmabahçe'de 2.5 saatlik görüşme sırrını koruyor.

SAĞLAR BİLİRKİŞİ ÜCRETİNİ CEBİNDEN ÖDEDİ

Habertürk gazetesinden Hilal Öztürk imzalı özel habere göre eski milletvekili Fikri Sağlar, Hurşit Tolon'un evinden çıkan o CD'nin çözülmesi için gerekli parayı yatırdı. O CD'deki belgeler Dolmabahçe'nin sır perdesini aralayabileceği konuşuluyor.

Sağlar Erdoğan'ın Büyükanıt'a eşinin harcamalarını içeren bir dosya verdiğini ileri sürmüştü. Bu iddialar sonrası Büyükanıt'ın açtığı tazminat davasında 17 bin TL ödemeye mahkum edilen Fikri Sağlar, konuyu Yargıtay'a taşımıştı.

YARGITAY'DAN DÖNDÜ

Yargıtay'ın kararı bozması her şeyi bir anda değiştirdi.Ankara1. Asliye Hukuk Mahkemesi dosyayı yeniden inceledi ve Filiz Büyükanıt'ın harcamalarıyla ilgili belgeleri istedi.Ergenekonsanığı Hurşit Tolon'un evinden çıkan ve Filiz Büyükanıt'ın harcamalarını içerdiği iddia edilen CD, Ergenekon davasına bakan mahkeme tarafından gönderildi.

BÜYÜKANIT PARAYI YATIRMADI

Mahkeme CD'nin bilirkişi tarafından incelenmesini ve ücretini de Büyükanıt'ın ödemesine karar verdi. Ancak aradan geçen 3.5 aya rağmen Büyükanıt parayı ödemedi. Bunun üzerine devreye giren Sağlar, 400 TL'lik ücreti kendi cebinden ödedi. CD bunun üzerine bilirkişilere gönderildi.

CD'DEKİ BELGELER

İncelemenin ardından CD'deki belgeler Sağlar'ın iddialarıyla örtüşürse Büyükanıt'ın açtığı dava düşecek. Daha önemli olan ise Sağlar'ın iddiası mahkeme kararıyla kesinleşmiş olacak ve Dolmabahçe sırrı dolaylı bir biçimde çözülmüş olacak

Etiketler :