Domuz Gribi Zannettiler Sıtmadan Öldü

Domuz Gribi Zannettiler Sıtmadan Öldü

MNG çalışanı İbrahim Tanyeli, Afrika dönüşü ateşi çıkınca iki hastanede grip ve domuz gribi tedavileri gördü.

Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'da kaptığı sıtma virüsü nedeniyle hayatını kaybeden MNG Havayolları'nın yükleme şefi İbrahim Tanyeli'ye 2 ayrı hastanede hastalığının domuz gribi zannedilip, 7 gün boyunca grip tedavisi uygulandığı ortaya çıktı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, 20-24 Mayıs tarihleri arasında tedavi altında tuttukları Tanyeli'de 'domuz gribi'nden şüphelendiklerini ve bu yönde grip tedavisi uyguladıklarını doğrulayarak "Biz Ekvator'a gittiğini bilmiyorduk" dedi.

İŞ SEYAHATİ, ÖLÜMÜNÜ HAZIRLADI
Bir çocuk babası Tanyeli (38), 1-9 Mayıs'ta Ekvator Ginesi'nin Başkenti Malabo'ya gitti. Ardından da Belçika ve Fransa'ya uçtu. Türkiye'ye döndükten sonra ise boğazı şişti, ateşi çıktı. Tanyeli, 20 Mayıs günü Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'ne gitti. Buradaki muayenenin ardından 'grip' tanısıyla ağrı kesici ve ateş düşürücü verilen Tanyeli, evine döndü. Verilen ilaçlara rağmen ateşi düşmeyen Tanyeli, bir kez daha özel hastaneye gitti. Yüksek ateşin düşmemesi üzerine doktorlar, Tanyeli'yi 'grip' şüphesiyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. 22 Mayıs günü, Haseki'ye giden İbrahim Tanyeli, Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Mikrobiyoloji Kliniği'ne yatırılarak tedavi altına alındı. İddiaya göre, hastanede Tanyeli'ye 'domuz gribi' tetkikleri yapıldı ve bu yönde tedavi uygulandı. Ancak, tetkikler sonucu, Tanyeli'de domuz gribi virüsüne rastlanmadı ve 24 Mayıs günü taburcu edildi. Doktorların 500 mg'lik Aksef adlı antibiyotiği kullanmasını istediği İbrahim Tanyeli, 26 Mayıs gecesi fenalaştı. Şuuru kapanan Tanyeli, ambulansla yeniden Haseki Hastanesi'ne götürüldü.

TEŞHİS ALMAN HASTANESİ'NDE
Haseki'deki görevlilerin kendilerini özel bir hastaneye yönlendirmek istediğini vurgulayan Tanyeli ailesi, dramın diğer bölümünü şöyle anlattı: "Çabalar üzerine İbrahim'i Alman Hastanesi'ne götürdük. Buradaki doktorlar, 'sıtma' teşhisi koydu ve geç teşhis sebebiyle yüzde 10 yaşama şansı tandı. Yoğun bakıma alınan ve solunum cihazına bağlanan evladımız 27 Mayıs'ta hayatını kaybetti." Genç yaşta hayata veda eden İbrahim Tanyeli, geride gözü yaşlı bir eş ile Lidya adlı bir kız çocuğu bırakırken babası Bahir Tanyeli, "Oğlum ihmalin kurbanı oldu" dedi. Tanyeli'nin kız kardeşinin eşi Murat Bahadır da doktorların domuz gribinden şüphelenip bu yönde tetkikler yapması nedeniyle tam 7 gün kaybettiklerini anlattı. Bahadır, "Bir türlü teşhis koyamadılar. Domuz gribi sanıp, bu hastalıkla ilgili tedavi yöntemini uyguladılar. Sonra da taburcu ettiler. Ancak evde komaya girip şuurunu kaybetti. Yeniden Haseki Hastanesi'ne götürdük. Tüm zorlamalarımızın ardından hastamızı alıp Alman Hastanesi'ne götürdük. Burada sıtma teşhisi konuldu ancak geç kalındığı söylendi" diye konuştu. Haseki Hastanesi Enfeksiyon Kliniği yetkilileri de, "Ekvator Ginesi'ne gittiği söylenmediği için sıtmadan şüphelenmedik. Ateşi düşünce taburcu ettik. İkinci kez ise bize şuuru kapalı geldi" dediler. Alman Hastanesi yetkilileri de 'sıtma' teşhisi konulmadığını belirterek, "Geldiğinde koma halindeydi. Şuuru kapalıydı" şeklinde açıklama yaptılar.

Etiketler :