Domuz gribinden ölenlerin sayısı 83'e çıktı

Domuz gribinden ölenlerin sayısı 83'e çıktı

Dünyada çoğunluğu ABD ve Mesika'da olmak üzere 41 ülkede 10 bini aşkın kişide görülen domuz gribi H1N1'den ölenlerin sayısı 83'e yükseldi.

ABD'nin Utah ve Arizona eyaletlerinde domuz gribinden 2 kişinin öldüğü kaydedildi. Utah eyaletinde ilk, Arizona eyaletinde bildirilen üçüncü ölümlü vakayla ABD'de domuz gribinden ölenlerin sayısı 10 oldu.

Meksika'da H1N1'den bir kişinin daha hayatının kaybetmesiyle, ülke çapında bu hastalıktan ölenlerin sayısı 75'e yükseldi. Yapılan tetkikler sonucu biri ölümle sonuçlanan 158 yeni domuz gribi vakasının doğrulandığı aktarıldı. Meksika'da doğrulanan toplam domuz gribi vakası sayısı 3892.

Çin'in başkenti Pekin'de 1 kişinin daha domuz gribine yakalandığı, böylece Çin'de kesinleşen vaka sayısının 5'e çıktığı açıklandı. Çin asıllı Kanada vatandaşı olan 21 yaşındaki hastanın 16 Mayıs günü Pekin'e geldiği, 19 Mayıs günü rahatsızlanmasının ardından tedavi için gittiği hastanede karantina altına alındığı bildirildi.

Avustralya'da da 5 yeni domuz gribi vakası daha tespit edildiği duyuruldu. Ülkede son 2 gün içinde tespit edilen yeni vakalarla, doğrulanan domuz gribi vakalarının sayısının 6'ya çıktığı açıklandı.

Etiketler :