Donald Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selam yolladı

Donald Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selam yolladı

ALMANYA'da bulunan Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin iki numaralı ismi Mike Pence ile Münih'de görüştü. Görüşmeye ilişkin açıklama Başbakanlık'tan geldi.

MÜNİH'te gerçekleşen Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence görüşmesinin detaylarına ilişkin Başbakanlık'tan yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selam yolladığı detayı dikkat çekti.

Görüşmenin ana gündem maddesi DAEŞ'le mücadele, Fetullah Gülen'in iadesi vardı. Başbakanlık'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

"Sayın Başbakanımız, askeri ve güvenlik alanında önemli uluslararası forumlardan biri sayılan Münih Güvenlik Konferansı marjında ABD Başkan Yardımcısı Michael Richard Pence ile görüşmüştür.

Görüşmede, iki ülke hükümetleri arasında son günlerde artan ikili temaslara da işaret edilerek, dost ve müttefik Türkiye ve ABD arasında ortaklık ilişkilerinin önemi konusundaki anlayış birliğinden duyulan memnuniyet dile getirilmiş ve bu ilişkileri güçlendirme konusundaki kararlılık bir kez daha vurgulanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.