Dört ana haber bülteni ile üç maymun!

Dört ana haber bülteni ile üç maymun!

Başbakan ve Genelkurmay Başkanı medyayı çok ağır suçladı. Peki Dört ana haber bülteni suçlamaları nasıl gördü? İşte dört haber bülteni ile üç maymun!

Son günlerde siyaset dünyasının en güçlü aktörleri medyayı hedef alan açıklamalarla dikkat çekiyor. Başbakan'ın Konya mitingindeki ağır suçlamalarda ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yaptığı açıklamalarda ortak hedef medya oldu.

Başbakan medyayı açılım sürecini baltalayarak belli çıkar çevrelarine hizmet ettmekle suçladı. Başbuğ ise TSK'ya karşı asimetrik bir savaşın yürütüldüğünü ve bunun aracı olarak bazı medya kurumlarının kullanıldığını söyledi.

Peki medyanın en güçlü vitrini olan ulusal kanalların ana haber bültenleri bu suçlamaları nasıl gördü? Nasıl değerlendirdi?

Kanal D, Star TV, ATV, Show TV ana haber bültenleri hem Başbakan'ın hem de Genelkurmay Başkanı'nın suçlamalarını çok enteresan bir şekilde aynı şekilde yansıttı. Dört kanal da suçlamaları en ufak bir yorum yapmadan ekranlara getirdi. Eleştirilen kurum medya değil de Fırıncılar Derneği mi diye düşünmedik değil! Dört ana haber bülteni de Eleştirileri 'herhangi bir haber' olarak gördü. Yer yer tavır sahibi habercilik yapan Star TV Ana Haber bile suya sabuna dokunmadan verdi açıklamaları.

 

 
1 / 8

 

Haliyle medyanın en güçlü vitrini, siyaset dünyasının suçlamalarını görmezden gelerek geçirdi günü. Dört ana haber bültenine de 'üç maymun' damgasını vurmuş oldu.

GAZETECİLER.COM

Etiketler :