Dortmund Bayern'i fena çarptı!

Dortmund Bayern'i fena çarptı!

Borussia Dortmund, 2013 Almanya Süper Kupası finalinde Bayern Münih'i devirdi ve şampiyonluğa ulaştı.

 

Jupp Heynckes'le Şampiyonlar Ligi, Bundesliga ve Almanya Kupası şampiyonluğu yaşadıktan sonra göreve Pep Guardiola'yı getirerek yeni bir başlangıç yapan Bayern Münih, sezonun ilk kupasında Borussia Dortmund'a diş geçiremedi. 4-2

Franck Ribery ve Manuel Neuer'in sakatlıkları nedeniyle forma giymediği maçta Bayern'in kalesini Tom Starke korudu. Maçın henüz 6. dakikasında büyük bir hata yapan Starke, topu elinden kaçırınca Marco Reus Dortmund'u öne geçirdi: 1-0.

Borussia Dortmund'un 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlanan ilk yarının ardından gol yağmuru başladı. Bayern Philipp Lahm'ın asistinde Arjen Robben'le skoru 1-1'e getirirken Dortmund, iki dakikada iki kez rakip fileleri havalandırdı.

Önce İlkay Gündoğan'ın ortasında Daniel van Buyten topu uzaklaştırmak isterken topu kendi ağlarına gönderdi. Ardından yine topla buluşan İlkay Gündoğan, ceza sahasının üzerinde çok klas bir hareketle topu önüne aldı, plaseyle kaleci Starke'ı mağlup etti ve Dortmund'u iki farkla öne taşıdı: 3-1.

64. dakikada ise Bayern farkı bire indirdi. Sağ kanatta oynayan Philipp Lahm bir kez daha etkili bir ortayla topu Robben'e aktardı, Hollandalı futbolcu kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek skoru 3-2'ye getirdi.

86'da gelişen Borussia Dortmund kontra atağında Aubameyang kaleye vurma şansı varken daha uygun pozisyondaki Marco Reus'a pası verirken ceza sahası üzerinde topla buluşan Reus, kapanış golünü kaydederek Borussia Dortmund'u, Bayern Münih karşısında 4-2'lik galibiyete taşıdı.

Dortmund şeytanın bacağını kırdı
Borussia Dortmund böylece 2011 ve 2012'de kaybettiği Süper Kupa finallerinin ardından zafere ulaşmayı başardı. Dortmund tarihindeki beşinci Almanya Süper Kupası şampiyonluğunu elde etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.