Dövülen Suriyeli çocuk için Başbakan Davutoğlu devrede

Dövülen Suriyeli çocuk için Başbakan Davutoğlu devrede

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, bir lokantada mendil satarken saldırıya uğrayan Suriyeli çocuğu ziyaret ederek Başbakan Davutoğlu’nun selamını iletti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Konak ilçesindeki bir lokantada müşterilere kağıt mendil satmaya çalıştığı sırada esnaf tarafından darbedilen 11 yaşındaki Suriyeli Ahmed'i ziyaret ederek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun selamını iletti.

Suriyeli ailenin yaşadığı eve giden Delican, esnafın darbettiği Ahmed'e ve kardeşlerine beraberinde getirdiği oyuncakları hediye etti. Bir süre çocuklarla sohbet eden Delican, Ahmed'in sattığı kağıt mendillerden satın aldı. Aile fertlerine geçmiş olsun dileklerini ileten Delican, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirip, yaşananları esefle kınadığını söyledi.


BAŞBAKANLIK ADRESİNİ İSTEDİ

Aileyi ziyaretinden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu aradığını hatırlatan Delican, "Sayın Başbakanı aradım kendisinin Bakanlar Kurulu'nda olduğunu söylediler, hemen selamlarını ilettiler. Aileyle yakından ilgilenileceği söylendi. Adresi istendi" dedi.

Olayı kabullenmenin mümkün olmadığını, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını vurgulayan Delican, şöyle devam etti:

"Son derece üzgünüz. Biz misafirperver bir milletiz, bu topraklarda, sokaklarda kardeşçe yaşayan ve daha önce de tarihimizde kardeşçe yaşamış bir milletiz. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Bu insanlar bize emanet esnafa bunu asla yakıştırmıyoruz. Birkaç densiz kişinin yaptığı hareket İzmir'in hoşgörüsüne sığmaz. Menfur bir olay olarak değerlendiriyoruz. Göreceksiniz kanun karşısında hesap verecekler."

 
Suriyeli Ahmed'e, İzmir Emniyeti'nin sahip çıktığını, gün içerisinde sağlık kontrollerinin yapıldığını ve savcılıkta ifadesinin tercüman aracılığıyla alındığı bilgisini veren Delican, bundan sonra ailenin her türlü sorunuyla da ilgileneceklerini bildirdi.

Ahmed'in annesinin de kalp hastası olduğunu ve ailenin çeşitli sıkıntılar yaşadığını aktaran Delican, bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

 
"SADECE MENDİL SATIYORDUM"

Ahmed Hamdo ise "Ben sadece mendil satıyordum. Oradaki bir bayana mendil satmak isterken kenara çekip bana vurdular. Üstüme bastılar. Karşı taraftaki Suriyeliler gelip üstüme su dökerek beni ayılttı" dedi.

Beş çocuk annesi Gusun Ubeyd ise ülkelerindeki iç savaştan önce Halep'te yaşadıklarını ve eşinin televizyon tamircisi olduğunu söyledi. Suriye'deki savaş ortamından kaçarak Türkiye'ye geldiklerini ve bir süre sınır illerindeki çadır kentlerde kaldıklarını anlatan Abeyd, 4 ay önce de İzmir'e yerleştiklerini ifade etti.

Eşinin hala işsiz olduğunu, çocuğunun kağıt mendil satarak kazandığı parayla ve hayırseverlerin desteğiyle hayatlarını sürdürdüklerini anlatan Abeyd, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirip, "Biz Türkiye'den çok memnunuz. Allah sizden razı olsun. Bize sahip çıktılar. Bu olaydan dolayı da şikayetçi olmadım. Oğlumu dövenleri Allah'a havale ettim" diye konuştu.

İzmir'in Basmane semtinde geçen hafta bir lokantada müşterilere kağıt mendil satmaya çalıştığı gerekçesiyle işletme sahibi ve çalışanları tarafından darbedildiği iddia edilen Suriyeli çocuğun görüntülerinin basına yansıması üzerine olay büyük tepki toplamıştı.

 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.