'DP'nin misyonunu AK Parti üstlendi'

'DP'nin misyonunu AK Parti üstlendi'

Antalya Büyükşehir eski Belediye Başkanı Menderes Türel, çok partili hayata geçilmesiyle DP'nin üstlendiği dava partisi olma misyonunu bugün AK Parti'nin sürdürdüğünü söyledi.

 

Türel, güçlü lidere sahip olmayan siyasi partilerin kanarya sevenler derneğinden farksız olacağını ifade etti.

Antalya Aydınlar Ocağı Derneği'nin düzenlediği sohbet toplantısına katılan Menderes Türel, 'Muhafazakar Demokrasi' başlıklı bir konuşma yaptı. Türel, AK Parti'nin politika olarak muhafazakar demokrasinin temelinde yer alan birleştirme ve bütünleştirme misyonuna sahip çıktığını anlattı. Muhafazakar demokrasinin tanımını "Türkiye'de dil, din, ırk, mezhep gibi hiçbir ayrım gözetmeksizin birleştirme ve bütünlüğü sağlama projeksiyonudur." cümlesiyle özetleyen Türel, günümüzde bu değerlere sahip çıkan partinin AK Parti olduğunu belirtti. Türkiye'de çok partili hayata geçilmesiyle DP'nin üstlendiği dava partisi olma misyonunu bugün AK Parti'nin sürdürdüğünü ifade eden Türel, güçlü liderleri olmayan partilerin kanarya sevenler derneğinden öteye gidemeyeceğini kaydetti.

Menderes Türel konuşmasının ardından dinleyicilerin sorularını cevapladı. 10 aya yakın süredir görevde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın yerinde olsaydı, aynı zaman diliminde kendisinin neler yapacağının sorulması üzerine Türel, "Raylı sistemin ikinci etabına başlardım. Kavşak sayısını 32'ye çıkarma çalışmalarını sürdürürdüm. 4 katlı kavşağın yapımıyla ilgili çalışmalara da şimdiye kadar başlanmış olurdu, ama Antalya bu çalışmaları göremedi." dedi.

Seçim öncesi yapmayı vaat ettiği projelere de değinen Türel, "Neden kaybettiğinizi sorguladınız mı?" sorusunu "Onu bilsem kaybetmezdim." diye cevapladı. İnanmadığı hiçbir şeyin altında imzasının bulunmadığını dile getiren Türel, "Zaman zaman, 'Çallı Kavşağı'na raylı sistemi sokmasa mıydım' diye düşünüyorum, ama müsterihim bu konuda. İyi ki yapmışım. Çünkü ben yapmasaydım, kimse yapmazdı. Zamanlamamız yanlış değildi. Hizmetler kolay yapılmıyor, belirli aşamalardan geçiyor." diye konuştu.

Hasan Subaşı'nın AK Parti'de siyaset yapacağı yönündeki haberleri de değerlendiren Türel şunları söyledi: "Eğer gelirse çok memnun oluruz, ama karar verecekse hızlı vermesi gerekiyor. Şayet seçimlere yakın geçerse yanlış yorumlanabilir."

(CİHAN)

Etiketler :