DP'ye Mesut Yılmaz Uyarısı

DP'ye Mesut Yılmaz Uyarısı

Savcılık, DP'de yönetime seçilen aralarında Mesut Yılmaz'ın da bulunduğu bazı isimlerin partiye üye olmadığına dikkati çekti.

Savcılık, DP'de yönetime seçilen aralarında Mesut Yılmaz'ın da bulunduğu bazı isimlerin partiye üye olmadığına dikkati çekti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı partiye bu konuda uyarı gönderdi.

DP 'de, Hüsamettin Cindoruk'un genel başkanlığı sonrası Genel İdare Kurulu'na (GİK) seçilen ve aralarında Mesut Yılmaz 'ın da bulunduğu ANAP kökenli isimlerin partiye üye olmadıkları belirlendi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı partiye bu konuda uyarı gönderdi.

Gazeteport internet sitesinin haberine göre, DP'de Genel İdare Kurulu'na seçilen ve ANAP 'tan gelen bazı isimlerin, partiye üye olmadıkları belirlendi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuda uyarıda bulundu. Böylelikle, aralarında Rize Milletvekili Yılmaz 'ın da olduğu ANAP kökenlilerin GİK üyelikleri boşluğa düştü. DP yönetimi ya bu isimlerin GİK üyeliklerini düşürecek ya da önce partiye üye yapıp sonra olağanüstü kongreye giderek yeni GİK seçimi yapacak.

ANAP ile DP 'nin birleştiği kongrede partinin en yetkili organı olan Genel İdare Kurulu seçimleri yapılmış, ANAP ve DP kökenli 100 isim GİK'e seçilmişti. Ancak bu kurula seçilen ANAP kökenli isimlerin, DP'ye üye olmadan GİK 'e girdikleri belirlenince, üye kayıtlarını inceleyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı devreye girdi ve partiye uyarı gönderildi.

DP GİK 'te, ANAP kökenli isimlerden Mesut Yılmaz ile üç Genel Başkan Yardımcısı Uğur Ener, Venk Tunçsiper ve Nejat Arseven'in yanı sıra eski ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas, eski bakanlardan Ahat Andican, İbrahim Özsoy, Yılmaz Karakoyunlu ile eski Grup Başkan Vekili Beyhan Aslan da bulunuyor.
 

Etiketler :