DP'ye sürpriz genel başkan adayı

DP'ye sürpriz genel başkan adayı

Demokrat Parti'de kongre heyecanı giderek artıyor. Öyle bir isim daha aday olacağı açıklandı ki tam bir sürpriz oldu!

DP'de kongre heyecanı sürüyor. Genel Başkanlık yarışına güçlü bir isim daha katılıyor. Mehmet Ali Bayar, yarın genel başkanlık için adaylığını açıklayacak.

Demokrat Parti'de büyük kongre öncesi aday sayısı da artıyor. Cindoruk'un adaylığını açıklamasının ardından genel başkanlık yarışına sürpriz bir isim daha yarın katılacak.

Bugün saat 10.00'da adaylığını resmen ilan edecek olan Mehmet Ali Bayar, adaylığını şu sözlerle açıkladı:

"Türkiye'de demokrasinin önünü  Demokrat Parti açtı. DP misyonu doğrultusunda Türkiye'yi 21. yüzyıl demokrasisine taşıyacaktır. Bunun için yarın saat 10.00'da DP genel başkanlığı için aday olduğumu açıklayacağım"

DP'YE EKONOMİ UZMANI

1962 yılında doğdu. Demirel ailesinin çocukluğunu bildiği bir isim. Babası Nuri Bayar, 12 Eylül öncesi dönemde Demirel'in en yakın yol arkadaşlarından biriydi. 12 Eylül öncesi son Demirel hükümetinin Sanayi Bakanı olan Bayar'ın iki çocuğundan biri olan Mehmet Ali Bayar, Amerika'da New York Üniversitesinde ekonomi konusunda lisans eğitimi aldı, master yaptı.

Azerbaycan'ın bağımsızlık sancısı çektiği yıllarda Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinde ikinci adam olarak görev yaptı. Türkiye'nin New York'taki Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliğinde çalıştı. Mehmet Ali Bayar ayrıca Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar'ın ağabeyi.

Etiketler :