Drogba attı, Fildişi turladı

Drogba attı, Fildişi turladı

Afrika Uluslar Kupası'nda Fildişi Sahili, Cezayir ile karşı karşıya geldi ve Fildişi 2-0 geriye düştü maçı 2-2 berabere bitirdi. Gollerden birisini Galatasaray'ın yeni transferi Didier Drogba kaydetti.

Afrika Uluslar Kupası D Grubu'nda son maçta Fildişi Sahili ile Cezayir karşılaştılar. Çekişmeli maç 2-2 sona erdi.

Fildişi Sahili'nin gollerini 77. dakikada Galatasaraylı Didier Drogba ve 80. dakikada Wilfried Bony atarken, Cezayir'in gollerini 64. dakikada penaltıdan Sofiane Feghouli ve 70. dakikada El Arbi Hillel Soudani kaydetti.

Fildişi Sahili'nde Galatasaray'ın yeni transferi Didier Drogba ilk 11 sahaya çıktı ve 90 dakika sahada kaldı. Galatasaray'da forma giyen bir diğer oyuncu Emmaneul Eboue ise yedek kulübesinde başladığı maça 85. dakikada dahil oldu. Trabzonsporlu Didier Zokora ve Souleymane Bamba da maça yedek kulübesinde başladılar ve iki oyuncudan sadece Zokora 90. dakikada oyuna girdi.

Dengeli başlayan mücadelenin ilk yarısında gol olmadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi. Maçın ikinci yarısında ise 64. dakikada Cezayir penaltı kazandı ve Sofiane Feghouli golü atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden çok geçmeden, 70. dakikada El Arbi Hillel Soudani attığı golle durumu 2-0 yaptı. Maçta son bölüme girilirken ise Galatasaray'ın yeni transferi Didier Drogba 77. dakikada kafayla attığı golle farkı bire indirdi: 2-1. Bu golle morallenen Fildişi, 80. dakikada Wilfried Bony'nin attığı golle skoru 2-2 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç 2-2 sona erdi.

Bu sonucun ardından Fildişi Sahili gruptaki puanını 7'ye yükseltti ve grubunu 1. sırada tamamladı. Cezayir gruptaki ilk puanını aldı ve sonuncu olarak turnuvadan elendi.

Fildişi Sahili'nin çeyrek finaldeki rakibi ise Nijerya oldu. Bu zorlu maç 3 Şubat'ta oynanacak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.