Drogba'dan Soma için 1 milyon Euro yardım

Drogba'dan Soma için 1 milyon Euro yardım

Galatasaray'ın Fildişili süper yıldız maden faciasına duyarsız kalmadı.

Sezonun bitmesiyle G.Saray'dan ayrılacak olan Didier Drogba, Soma'da yaşanan faciaya duyarsız kalmadı. Dünya çapında Drogba Foundation aracılığıyla sayısız yardım eylemi gerçekleştiren Drogba, Soma'ya 1 milyon euro bağışta bulundu.

Bağışı Galatasaray yönetim kurulu üyesi Emir Sarıgül twitter hesabından duyurdu.

 

ÜLKESİNDE SAVAŞI BİTİRMİŞTİ

Jose Mourinho ise Drogba'nın hayatını kaleme alan John MeShane'e Drogba'yı söyle anlatıyordu: "Didier inanılmaz bir oyuncu. Ama hepsinden önemlisi dünya üzerinde yaptıklarıyla, Afrika'nın insanı olarak, Fildişi Sahilleri için bir öncü olarak, bir baba olarak, bir evlat ve bir arkadaş olarak çok özel bir insan. Daha da önemlisi, hayatımdaki en iyi ve unutulmaz arkadaşım olarak varolması."

Fildişi Sahilleri'nin öncüsü ne demek? Takvim 8 Ekim 2005'ii gösteriyordu. Kanlı bir iç savasın içinde olan Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili'nin milli takımı Sudan'ı yendi ve 2006'da Almanya'da yapılacak Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Futbolcuların soyunma odasındaki kutlamaları ülkedeki tüm televizyonlardan canlı yayınlanıyordu. Takım kaptanı Didier Drogba mikrofonu eline aldı, dizlerinin üzerine çöktü, ağzından tarihi bir konuşma döküldü:

"LÜTFEN SİLAHLARI BIRAKIN"

"Bayanlar baylar. Fildişi Sahili'nin kuzeyindekiler, güneyindekiler, merkezindekiler, batısındakiler... Biz bugün tüm Fildişi halkının bir arada var olabileceğini, tok bir amaç uğruna oynayabileceğini gösterdik. Biz kutlamaların insanları birleştireceğinin sözünü verdik. Size dizlerimizin üzerinde yalvarıyoruz... Affedin! Affedin! Affedin! Afrika'da bunca zenginliğe sahip bir ülke savaşa sürüklenmemeli. Lütfen silahlarınızı bırakın. Seçimlere gidin. Her şey daha iyi olacak..." 4 yıldır süren bir savaş vardı, iç savaşta binlerce insan hayatını kaybetmiş. 100 binlerce insan evini terk etmişti. Drogba sözleriyle bir savaşı bitiren gerçek bir savaşçıydı; barışın mimarıydı, bir takım kaptanı 20 milyonluk nüfuslu ülkesini ağlatıyor ve barışa kavuşturuyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.