PKK’nın Yezidi ayini

PKK’nın Yezidi ayini

DTK Eş Başkanı Ahmet Türk’ün, Yezidilere soykırım uygulandığını ileri sürerek, özür dilemesinin ardın­dan Akit, PKK’lı teröristlerin Yezidi ayini yaptığı bir fotoğrafa ulaştı. Türk’ün sözleri ve sözkonusu fo­toğraf terör örgütü içerisinde Yezidiliğin önem

Bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlere ait çar­pıcı bir fotoğrafa ulaştık. Fotoğrafta, “Alterna­tif Cuma Namazı” eylemleriyle halkı camiler­den uzaklaştırmaya çalışan ve İslam'ı bölücü emellerinin önündeki en büyük engel olarak gören PKK'lılar dağda Yezidi ayini yaparken görülüyor. Yezidiler, Zerdüştlük ilkelerini ka­bul etmeleri ve güneşe tapmaları ile bilini­yor.

AHMET TÜRK: DEDELERİMİZİN ELİNDE YEZİDİ KANI VAR, ÖZÜR DİLİYORUZ

Terör örgütünün paravan yapılanmalarından Demokratik Toplum Kongresi'nin Eş Başkanı Ahmet Türk, önceki gün katıldığı Yezidilik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Yezidi soykırımı icat ederek, Yezidilerden özür dile­mişti. Türk, “Dedelerimizin elinde Yezidi kanı var, özür diliyoruz” demişti. Yezidilerin Kürt olduğunu iddia eden Türk; Fars, Türk ve Araplara çattığı konuşmasının ardından Yezidi liderin elini öpmüştü.

İŞTE YEZİDİ SEVGİSİNİN ŞİFRELERİ

Ahmet Türk'ün büyük İslam kumandanı Halid Bin Velid'i bile hiçe sayarak Yezidiler'den özür dilemesi­nin arkasında PKK içinde Yezidilerin ağırlığı dikkat çekiyor. Örgütün hem silahlı kanadında hem de be­yin takımında varlık gösteren Yezidi kadronun en dikkat çeken ismi PKK'nın Avrupa kasası olan Nuri­ye Kesbir. Hollanda'ya illegal yollardan giriş yaparken Hollanda polisince yakalanan ve Türkiye'ye ia­desi diplomatik kriz haline gelen Nuriye Kesbir, örgütte hem siyasi hem de mali açıdan kritik noktada olmasıyla biliniyor. Kesbir, halen Kuzey Irak'ta PKK Yürütme Konseyi'nde!

BEŞİRİ'DEN ALMANYA'YA YEZİDİ KİMLİĞİ!

Almanya'nın Kürtçü siyasetçilere yönelik hamiliğinde örgütün İslamdışı kimliği dikkat çekiyor. Alman­ya'daki PKK faaliyetlerini meşrulaştırmaya çalışan isimlerden biri de Avrupa Parlamentosu (AP) eski üyesi Feleknaz Uca! PKK'nın Almanya'daki destekleyicilerinden Feleknaz Uca da yakın çevresinde Yezi­di kimliğiyle tanınıyor.

Uca'nın babası Abdullah Uca da Yezidi kimliğinin tanınmasına yönelik çalışmalarıyla biliniyor. 1949'da Beşiri'de doğan Abdullah Uca, PKK mensubu olmasının yanında ‘Yezidi Kürdistan Birliği' Baş­kanı olması ile de dikkat çekiyor. Öte yandan Yezidi kadro PKK'da sadece beyin takımında değil, askeri kadroda da savaştırılıyor.

Furkan Altınok - Fahrettin Dede / Yeni Akit 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.