DTP'den tüm sorulara cevap!

DTP'den tüm sorulara cevap!

DTP'nin kapatma sonrası yeni grup kurabileceği yorumlarına yazılı yanıt geldi. Açıklamayla kafalardaki sorular yanıt buldu.

DTP'nin kapatılmasının ardından; sine-i millet ya da yeni grup ile yola devam konusunda yapılan tartışmalara DTP'den yazılı açıklama ile açıklık getirildi.

Açıklamada, üyeliği devam eden 19 milletvekili ve yeni katılımlar ile Barış ve Demokrasi Partisi'nde birleşip, yeniden grup kurulacağı yorumları ret edildi.

YARIN DİYARBAKIR'A GİDİYORLAR

Kapatılan DTP'den yapılan açıklamada yazılı açıklamada, “Grubumuz fiilen Meclis'ten çekilmiştir. Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk başta olmak üzere yarın tüm milletvekilleri Diyarbakır'a giderek alınan sine-i millet kararını fiili olarak yerine getireceklerdir” denildi.

Açıklamada, 7 Aralıkta partinin kapatılma davasının esastan görüşüleceği açıklandıktan sonra Meclis grubunun bir araya geldiği ve MYK üyelerinin de toplantı yaptığı anımsatıldı. Bu toplantılar sonucunda alınan karar yinelendi. Alınan karar şöyleydi:

“Partinin kapatılması ve tek bir milletvekilinin bile vekilliğinin düşürülmesi durumunda Meclis grubunun tümü istifa edecek ve sine-i millete dönülecektir."

BAŞKA BİR İSİMDE PARTİ KURMAK YOK

Yazılı açıklamada şunlar söylendi:

“Aynı toplantıda milletvekillerimiz istifa dilekçelerini eşbaşkanlarımıza sunarak sine-i millet kararlılığını göstermişlerdir. Alınan bu kararla ilgili herhangi bir değişiklik ve yeni değerlendirme de söz konusu değildir.

Kimi dostlarımızın dayanışma örneği göstererek yaptıkları öneri ve değerlendirmeler sonrasında mecliste grup kuracağımıza dair spekülatif haberler yapılmaktadır. Bu ve benzeri tartışmalar partimizin gündeminde değildir, tamamen dışımızda gerçekleşmektedir. Grubumuz fiilen Meclisten çekilmiştir ve pazartesi günü (yarın) Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk başta olmak üzere tüm milletvekillerimiz Diyarbakır'a giderek alınan sine-imillet kararını fiili olarak yerine getireceklerdir.

Aynı gün partimizin karar merci olan Parti Meclisi, Demokratik Toplum Kongresi Danışma Kurulu Meclisi ve milletvekillerimizin de katılımıyla yapılacak toplantıda Meclis grubumuzun aldığı istifa kararının nasıl ve ne zaman uygulanacağına dair bir sonuca ulaşılacaktır.

Süreç, eşbaşkanımız Sayın Ahmet Türk'ün 12 Aralık'taki açıklamasında belirttiği gibi, fiili olarak başlamıştır ve kararlılıkla sürdürülecektir.”

internethaber.com

Etiketler :