Anahtarı üzerinde sahipsiz lüks otolar

Anahtarı üzerinde sahipsiz lüks otolar

Dubai Uluslararası Havaalanı’nın otoparkı, ülkelerinde yasal takibata uğramak istemeyen yabancıların kaderine terk ettiği birbirinden lüks otomobillerle doldu.

Benzinin ucuz, verginin sıfıra yakın olduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde, en pahalı otomobiller, peynir ekmek gibi satılıyor. Kentte çalışan yabancılar ülkelerinin üçte biri fiyatına satılan Ferrari veya Mercedes’lere kayıtsız kalmıyor. Ancak “kesin dönüşlerde” bu otomobiller ciddi sorun yaratıyor. Dubai yasaları kentte çalışıp veya işyeri açıp sonrasında ayrılmak isteyenlerin “sıfır borçla” ayrılmasını gerektiriyor. Anavatana dönüldüğünde ödenen vergiler, Dubai’de lüks araç almanın avantajlarını yok ediyor.
 
Mezarlıkta 3 bin tane var
 
Bu nedenle Dubai’den ayrılırken aracını kaderine terkedenlerin sayısı artıyor. Dubai gümrüğüne göre yaklaşık 3 bin lüks araç bu şekilde terk edilmiş durumda. Genellikle Dubai Uluslararası Havaalanı’nın üstü açık otoparkında güneş ve çöl kumlarına terk edilmiş araçlar arasında 1.5 milyon dolarlık bir Ferrari Enzo, 250 bin dolarlık bir başka Ferrari, değeri en az 150 biner dolar olan Jaguar, BMW ve Audi’ler de bulunuyor.
 
Kaynak: HÜRRİYET

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.