Fas'ta evlendi

Fas'ta evlendi

Oyuncu Murat Yıldırım ikinci düğününü Fas'ta yaptı.

Türkiye'de geçen aralık ayında yaptıkları düğünle dünya evine giren ünlü oyuncu Murat Yıldırım ve İman el-Bani çifti, Fas’ta ülkenin geleneklerine göre ikinci bir düğün daha yaptı.

Suheyrat kentinde bulunan 5. Muhammed Uluslararası Kongre Sarayında yapılan düğüne, çiftin akraba ve arkadaşlarının yanı sıra Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz ve Faslı sanatçılar katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun genç çifte düğün hediyesi olarak gönderdiği altın bileziği Büyükelçi Öz takdim etti.

AA muhabirine konuşan Faslı gelin El-Bani, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Murat için ailemden beni istemesi büyük bir şeref. İlk düğünümüzü Türkiye’de Türk geleneklerine göre yaptık. Murat’ın ve ailesinin ülkemde Fas ve Arap geleneklerini görebilecekleri bir düğün daha yapmak istedim." dedi.

Yıldırım ise, "Öncelikle bir aile olduğumuz için çok mutluyum, ayrıca iki ülkenin bu düğünde birleşmesinden dolayı çok mutluyum. Bir kişiyi seversiniz sonra onun ülkesini ve insanlarını seversiniz, ben önce İman’ı sevdim ardından Fas’ı, o da önce beni sevdi sonra Türkiye’yi. Eşim ve ailesi çok güzel bir düğün hazırlamış, eşime ailesine ve Fas halkına teşekkür ediyorum. Ülkeler savaşarak değil ancak düğünlerle birleşir." diye konuştu.

Yıldırım’ın babası Mehmet Salih Yıldırım da Fas’ı çok sevdiklerini belirterek, "Ailecek burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu ülkenin halkını çok sevdik, bizi çok güzel karşıladılar, açıkçası bu kadar muhteşem bir karşılamayı beklemiyorduk. Gelinimizden çok memnunuz, ailesiyle tanışmak ve onlarla beraber vakit geçirmek çok güzel." ifadelerini kullandı.

Öte yandan gelinin arkadaşlarından model Fatima Zehra Cemali de İstanbul’daki düğüne katılamadığı için çok üzgün olduğunu, çiftin Fas’ta düğün yapmasını memnuniyetle karşıladığını kaydetti. Cemali, çifte mutluluklar dilediğini ve en kısa zamanda bu evliliği çocukla taçlandırmalarını temenni ettiğini belirtti.

Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden düğünde, Fas’ın geleneksel müzikleri eşliğinde dans eden davetlilere ünlü çift de eşlik etti. Ülkenin çeşitli tatlarının ikram edildiği düğün, davetlilerin gelin ve damatla fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Türkiye’de 25 Aralıkta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikahla dünya evine giren ünlü çift, gelin İman el-Bani’nin İstanbul’daki nikah törenine katılamayan akrabaları için Fas’ta düğün yapacaklarını belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Kasım ayında Oyuncu Murat Yıldırım için facetime üzerinden El-Bani ailesinden kızlarını istemiş ve olumlu cevap almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra çifte evlilik hediyesi olarak Kur'an-ı Kerim hediye etmişti. Sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Murat Yıldırım, "Bana manevi babalık yaptınız sonra da en güzel hediyeyi gönderdiniz." ifadelerini kullanmıştı.

Fas'ta evlendi

Fas'ta evlendi

Fas'ta evlendi

Fas'ta evlendi

Fas'ta evlendi

Fas'ta evlendi

Fas'ta evlendi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.